José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, havia de visitar la ciutat de Barcelona i passejar en moto per la capital catalana amb el candidat popular a l'Ajuntament, Daniel Sirera. Tanmateix, Almeida ha suspès la seva visita davant l'incendi que hi ha hagut aquesta nit a un restaurant de Madrid. En un comunicat, el PP ha advertit: "Aquest matí José Luis Martínez-Almeida no podrà estar a Barcelona, torna a Madrid perquè hi ha hagut un incendi aquesta nit a Madrid i ha d’estar amb les víctimes". Tot i això, es mantenen les declaracions a la premsa de Sirera i la reunió d'aquest amb Cercle Impala Barcelona.

Almeida s'estaria traslladant a Madrid per estar amb els afectats per l'incendi. Dues persones han mort i deu més han resultat ferides, sis greus i quatre lleus, en un incendi registrat en un restaurant de la plaça de Manuel Becerra, al districte de Salamanca. El foc s'ha originat poc després de les 23.00 hores a l'italià Burro Canaglia Bar&Resto, ubicat al número 16 de l'esmentada plaça. Les flames s'han iniciat a prop de l'entrada del local, cosa que ha dificultat l'evacuació de les víctimes.

Alguns polítics ja han transmès les seves condolences als afectats a través de les xarxes socials. Una de les primeres a fer-ho ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui ha dit: "Tot el meu afecte als familiars dels morts a l'incendi de Manuel Becerra i el meu desig de ràpida recuperació als ferits".

La presència de dirigents del PP a Catalunya 

Almeida no és l'únic dirigent del Partit Popular que s'ha desplaçat a Catalunya els darrers dies, Alberto Núñez Feijóo també s'ha desplaçat a diversos punts del país. Va anunciar que passaria la diada de Sant Jordi a Barcelona i el passat divendres va participar en la inauguració de la 50a edició de la Fira d'Abril. A la Fira -que enguany ocuparà de nou uns 87.000 m2- hi haurà un centenar de casetes d’entitats, zones de restauració, espais comercials, atraccions i actuacions artístiques. Però no són els únics actes a l'agenda de Feijóo, on es recullen  actes de partit i l'assistència al torneig de tenis Conde de Godó, a banda de les visites a les parades de llibres i roses del diumenge.