El Govern ha evitat valorar les circumstàncies personals que han desembocat a la detenció i renúncia de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, i ha volgut mostrar el respecte per una situació "que sembla vinculada a unes addiccions", segons la consellera de Presidència, Meritxell Budó, però ha advertit que és "importantíssim que el més aviat possible, la ciutat de Badalona pugui tenir un govern fort".

Pastor va ser detingut ahir al vespre a Barcelona pels Mossos per saltar-se el confinament, conduir fent ziga-zagues, i acusat d'atemptat contra l'autoritat.

En ser interrogada al respecte, la consellera ha evitat referir-se a la situació personal de l'alcalde però ha subratllat que es tracta de la quarta ciutat de Catalunya i és molt important en la present situació disposar de "governs forts a ciutats i municipis".

"Des del Govern de Catalunya demanem que siguin capaços aprovar un govern fort nomenar una nova persona que tiri endavant aquesta responsabilitat perquè els govern locals seran cabdals", ha advertit Budó.