La crisi que ha obert el CatalanGate, amb enfrontaments entre diversos ministeris del govern espanyol i un canvi constant dels relats oficials, no para de créixer, i comença a tenir impacte internacional. El principal diari alemany, el Frankfurter Allgemeine, ha advertit que la revelació pública que va fer el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que el president espanyol, Pedro Sánchez, havia estat espiat apunta directament al Marroc, i que això fa trontollar l'acord que el líder del PSOE va fer recentment amb el rei marroquí Mohammed VI cedint a les pretensions marroquines sobre el Sàhara Occidental. Sánchez hauria estat espiat durant la crisi entre Espanya i el Marroc arran dels problemes fronterers i l'acollida al líder del Polisario, i en la negociació posterior de l'acostament entre Madrid i Rabat.

Segons el Frankfurter Allgemeine, el fet que una de les espiades fos la llavors ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, "posa el focus d'atenció sobre el Marroc". I també el fet que fos espiat també el periodista expert en temes magribins Ignacio Cembrero, "i converses privades del seu Whatsapp apareguessin publicades després a la premsa marroquina". "Si es confirmen les sospites sobre el Marroc, això pot posar en qüestió la recent distensió: a l'abril, el govern espanyol va renunciar a la seva neutralitat en el conflicte del Sàhara Occidental i es va apropar al Marroc", adverteix.

"Escàndol d'espionatge: també la ministra d'Exteriors espanyola va ser espiada", titula el Frankfurter Allgemeine

El diari pràcticament apunta a aquesta autoria marroquina de l'espìonatge amb Pegasus al govern espanyol, i recorda el context sociopolític. "Rabat es va indignar perquè la ministra González Laya va permetre a Brahim Ghali, líder del Polisario, entrar a Espanya amb el màxim secret. El cap del Front Polisario hi va ser atès per covid sense que el Marroc en fos informat. Una mica més tard, les forces de seguretat marroquines van fer que més de 10.000 marroquins assaltessin l'enclavament espanyol nord-africà de Ceuta. El primer atac al telèfon de Sánchez va tenir lloc gairebé simultàniament", remarca. 

Curiosament, aquesta vulnerabilitat va ser revelada en roda de premsa pel ministre de la Presidència espanyol, tot al contrari que van fer el president francès, Emmanuel Macron, i l'excancellera alemanya, Angela Merkel, quan es va filtrar que també els havia passat el mateix.