L’últim esportista a pronunciar-se sobre els escorcolls i detencions de la Guàrdia Civil pel referèndum de l'1-O ha estat el motorista Aleix Espargaró.

Un seguidor havia preguntat el pilot si no parlava del tema “per por de perdre fans”. A això, Espargaró hi ha contestat deixant enrere tota ambigüitat. “Cap por! Estic 100% a favor del dret a decidir i totalment en contra de la barbàrie que està fent contra la democràcia el govern espanyol”, ha publicat en un tuit.

Com sol passar en ocasions així, la conversa s’ha eixamplat a desenes d’usuaris que han volgut posar-hi cullerada. Un d’aquests preguntava a Espargaró “si no és democràtic no estar d’acord amb la independència”, i la resposta del motorista ha estat clara: “L’1 d’octubre vota que NO! És més que legítim”, ha assegurat.

Davant d’un altre usuari estranyat que Espargaró estigui tant implicat pel dret a decidir tot vivint a Andorra, el pilot ha tornat a ser taxatiu: “Què té a veure una cosa amb l’altra? Crec que el món és lliure i jo i la meva família podem decidir lliurament on viure”.

Amb tot, Espargaró ha acabat fent un RT al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el missatge on anunciava els punt de votació l’1-O.