Una jutge de Mataró ha demanat que s'investigui a l'alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró (ARA Vilassar), i el seu antecessor, Xavier Godàs (ERC), per presumpta malversació per haver pagat una pancarta a favor dels presos polítics que van col·locar al balcó de l'Ajuntament.

La magistrada del jutjat d'instrucció número 4 de Mataró ha instat a deduir testimoni contra l'actual alcaldessa -que lidera una coalició integrada per ERC i independents- i el seu predecessor, tal com va sol·licitar la Fiscalia.

Absolts per despenjar la pancarta

Així ho planteja en una sentència datada al març en la qual s'absol tres veïns que havien estat prèviament denunciats per danys per haver intentat retirar la pancarta de suport als líders independentistes empresonats que penjava de la façana del consistori la matinada del 28 de juny del 2019.

La causa contra aquests veïns es va obrir després que la Policia local els denunciés per delictes lleus per haver intentat despenjar-la en plena nit i haver-la danyat, i després d'això l'executiu municipal va acordar substituir-la per una altra.

La fiscalia acusa

En el decurs del judici, la fiscalia va percebre indicis que tant Llauró com Godàs podrien haver incorregut en un delicte de malversació de fons públics per haver fet front al cost de la nova pancarta, de manera que va demanar a la jutge que plantegés una investigació separada. A instàncies del ministeri públic, la magistrada ha acordat finalment urgir que s'obrin les diligències oportunes per aclarir qui va pagar el cartell danyat i qui el va substituir.

No obstant, la sentència encara no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Barcelona, de manera que encara no s'ha obert cap causa contra l'alcaldessa ni el seu antecessor.