L'alcalde de Vilanova de Sau, Joan Riera, ha esclatat aquest dilluns durant una entrevista en denunciar la gestió que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està fent de la sequera i en assegurar que s'ha assabentat per la premsa que la Generalitat de Catalunya està estudiant buidar pròximament l'embassament de Sau. "Els he hagut de cridar perquè ens ho comuniquessin", ha denunciat Riera en una entrevista en directe en TV3, en la qual ha assegurat que en el seu municipi no reguen els parcs des de fa un any, avançant-se a possibles restriccions.

Riera es va mostrar molest en explicar que s'havia assabentat per la premsa que el Govern està estudiant buidar pròximament el Pantà de Sau. "He hagut de cridar-los perquè m'ho comuniquessin, perquè els veïns preguntaven i no sabia què explica'ls", ha afirmat, denunciant que l'ACA no ha tingut en compte el territori.

"Al poble tenim un punt d'aigua per a proveir a una granja, on hi ha bestiar i on també treu profit el veïnat", ha explicat, i encara que ha acceptat amb resignació que l'espai sempre és gestionat per l'ACA, ha criticat com s'ha pogut arribar a aquesta situació d'excepcionalitat. L'alcalde ha insistit a qüestionar la gestió de la sequera per part de l'ACA, "podríem estar debatent com s'ha arribat fins aquí. Nosaltres des del passat estiu que no reguem l'herba als parcs", ha sentenciat.