L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), Javier Sandoval (PSC), ha renunciat avui per un presumpte cas d'assetjament laboral a una treballadora, tal com reconeix en una carta que s'ha publicat en el web del municipi. Malgrat que el batlle matisa que no ha perpetrat aquest delicte, l'empleada denuncia que li va fer comentaris grollers i bromes sexuals, segons l'ACN. Tot i això, Sandoval recorda en la missiva que l'afectada no ha presentat cap denúncia alhora que tampoc hi ha hagut cap actuació judicial. Ara bé, des de l'ajuntament s'ha activat el protocol municipal de prevenció detecció, actuació i resolució de situacions d’assetjament.

El batlle ha negat que hagi perpetrat aquest assetjament i s'ha mostrat preocupat per com això pugui afectar la seva família. "Vull manifestar que mai he tingut cap conducta assetjadora respecte a cap treballador o treballadora municipal, ja que ells i elles són una part fonamental del projecte que defenso, i vull també expressar la meva confiança que aquests fets s'esclariran al més aviat possible", ha remarcat Sandoval. 

Sandoval el dia que va assumir l'alcaldia. / Ajuntament Sant Vicenç de Montalt 

Crear un bon entorn

Tot i que no existeix cap denúncia, Sandoval reconeix que aquesta situació ha generat un clima de desconfiança, que no només afecta la seva persona, sinó també "entre les forces polítiques que donaven suport a l’equip de govern municipal, i afecta per tant la governabilitat del poble", ha indicat l'alcalde. En concret, a Sant Vicenç de Montalt els socialistes governen arran d'un acord que van arribar amb Ciutadans, CUP i 9 Sant Vicenç

Precisament, aquesta falta de suport polític i com això pot afectar la gestió municipal és el que ha propiciat la seva marxa. "La situació generada, aquesta manca de suports en l’àmbit polític, em fan prendre la decisió, amb el suport de la meva família, de renunciar a l’alcaldia de Sant Vicenç de Montalt i a la resta de les meves responsabilitats al consistori", ha assenyalat Sandoval.

 

"En un moment especialment delicat, com el que vivim actualment per culpa de la pandèmia, el nostre poble necessita l’ajuntament més estable i capaç que puguem aconseguir", ha argumentat l'alcalde.

A més, el batlle ha reiterat que és innocent, per la qual cosa, des de fora de les responsabilitats del consistori, defensarà el seu honor i conducta amb, diu, "tota la determinació que soc plenament innocent".