L'alcalde de Salou (Tarragonès), Pere Granados, assegura que Hard Rock ha paralitzat la inversió. Ho ha anunciat durant el ple municipal d'aquest dimecres, en el qual ha detallat que l'empresa ha aturat les feines del complex turístic plantejat entre Salou i Vila-seca. Granados ha recordat que la inversió inicialment prevista era de 700 milions d'euros i ha responsabilitzat directament al Govern de la paralització del projecte. És per això que ha reclamat que l'executiu català avanci en l'aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) del projecte per "traslladar tranquil·litat a l'empresa". Recordem que el Departament d'Acció Climàtica va emetre un informe desfavorable que n'impedeix la tramitació perquè el BCN World no compleix els criteris ambientals.

El projecte de Hard Rock era una de les demandes incloses en el decàleg de Junts per negociar els pressupostos, presentat aquest mateix dimecres. Fonts del Departament de Territori asseguren que el Govern encara no ha rebut cap comunicació de l'empresa, mentre que altres fonts coneixedores han explicat a Europa Press que de moment no hi ha una comunicació oficial de Hard Rock i que només existeix un document intern dels tècnics que preparen els treballs d'enginyeria — que diu que no poden avançar més fins que no s'aprovi el nou PDU.

Pressionar el Govern

De fet, les mateixes fonts suggereixen que la decisió de l'empresa pot ser una mesura de pressió a l'executiu català per accelerar l'aprovació del PDU. El portaveu d'Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha coincidit amb aquesta tesi i ha criticat l'alcalde de Salou per fer "declaracions incendiàries i provocatives per moure la balança a favor seu". Així doncs, la plataforma ha convocat per aquest dimecres a la tarda una assemblea oberta per debatre com es pot aturar el projecte de complex turístic. "Les declaracions són només una intenció de desmobilitzar l'oposició i pressionar la Generalitat per aprovar el PDU amb un intent de xantatge", assenyala l'organització a Twitter.

A finals d'octubre, el Departament d'Acció Climàtica va emetre l'esmentat informe desfavorable de la modificació del PDU perquè no complia els requisits ambientals necessaris. El document destacava, principalment, "la manca de concreció en les compensacions ambientals" i de garanties en la connectivitat ecològica. Després de llegir l'informe, la plataforma Aturem Hard Rock va assegurar que el document era "absolutament demolidor amb el pla presentat i, pràcticament, demana refer-lo". En canvi, Granados demana ara que s'avanci en l'aprovació del PDU per donar tranquil·litat a l'empresa.