L'alcalde de Folgueroles (Osona), Xavier Roviró, s'ha mostrat indignat al programa Tot es mou de TV3 per la forma com la Guàrdia Civil va actuar ahir a Sant Pere de Torelló per detenir un dels membres del CDR, que treballa en una masia i és molt conegut a la comarca. Especialment l'ha indignat que els efectius de la Guàrdia Civil van amenaçar també un nen de 10 anys, fill del detingut, i el van obligar a estirar-se a terra en calçotets al costat del seu pare, mentre l'amenaçaven amb arma llarga.

Roviró ha explicat que va acudir a la masia després de la detenció, amb la mare del nen, i que aquest els va explicar que la Guàrdia Civil havia entrat a la casa a les 7 del matí esbotzant els panys i cridant "Todos al suelo!". "Quan em va explicar això el nano vaig tenir ràbia, i quan em diuen que aquí es compleixen els drets humans m'escalfo, perquè aquí no els han complert i no hi ha hagut presumpció d'innocència", ha insistit Roviró.

Minut 47:45

L'alcalde ha recordat que el detingut és veí de sempre de Folgueroles i que està considerat una bona persona. "Se'l coneix molt aquí i se'l considera un home de pau", ha insistit. 

Roviró ha conclòs la conversa visiblement enfadat amb l'actuació policial. "Tenim la sensació que estem en una dictadura, de cap a peus", ha apuntat.