L'alcalde d'Almacelles (Segrià), Josep Ibarz, demana que el confinament de la comarca de Lleida sigui "més selectiu". Per això, considera que el seu municipi no hauria de seguir els criteris estrictes marcats per aquest nou confinament. L'alcalde Ibarz, del PDeCAT, ha demanat al delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i al subdelegat del govern espanyol, José Crespín, que les mesures només afectin aquells nuclis o zones urbanes en què "s'hagin detectat brots importants d'infecció per coronavirus".

En el cas d'Almacelles, el seu alcalde recorda que "tan sols s'han confirmat deu casos fins ara", d'un total de prop de 7.500 habitants. No obstant això, des del Departament de Salut català eleven la xifra als 46 positius afectats. Per entendre el que proposa, Ibarz marca un paral·lelisme amb la Conca d'Òdena: "No cal confinar tota la comarca, sinó el moviment entre poblacions, que permetria no perjudicar l'economia local". Per Almacelles, aquest confinament pot comportar el tancament de 200 establiments i 14 terrasses entre bars i restaurants.

Un altre equipament que es veuria afectat seria la piscina municipal. Precisament, Ibarz remarcava la setmana passada que el seu municipi seria dels pocs que permetrien l'accés a aquest espai amb les mesures de seguretat i l'aforament limitat, abonaments especials i la previsió de l'arribada dels qui hi estiuegen. Ho explicava en un vídeo a través del compte oficial d'Almacelles a Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Almacelles Agenda i Notícies 📝 (@almacellesagenda) on

L'Ajuntament informa que aquesta mateixa setmana ha iniciat un seguit de restriccions pel confinament, com ara deixar un altre cop el mercat sense una trentena de parades o informar totes les explotacions ramaderes i agràries dels passos a seguir. També evitar sistemes de fitxatge que impliquin el sistema dactilar i càmeres de detecció de temperatura corporal a l'Ajuntament i torns en els casals d'estiu per a infants de 3 a 12 anys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L’Ajuntament d’Almacelles instal·la detectors de temperatura corporal i d’identificació facial Amb motiu de les mesures i recomanacions preventives i organitzatives a empreses i persones treballadores i orientacions per planificar una tornada a la feina segura i atès que, com a premissa general, estableix que les mesures relacionades amb les zones comunes dels centres de treball (accés, passadissos, ascensors, vestuaris, lavabos, zones de descans, menjador) requereixen d’una atenció especial per evitar el risc de contagi, l’Ajuntament d’Almacelles ha adoptat, entre d’altres, l’evitar sistemes de fitxatge que impliquin el sistema dactilar. Per aquesta raó, s’ha implantat a l’accés principal de les Oficines Municipals i a la Residència Municipal d’Avis, càmeres de detecció de temperatura corporal que, al mateix temps que avisin de l’entrada de persones amb temperatura compatible amb episodis febrils, tindran un software especial de reconeixement facial que servirà com a instrument per fitxar dels treballadors i com a identificador de persones que accedeixen a aquests espais per fer un possible rastreig en cas de detectar-se algun contagi en algun d’aquests àmbits. Ajuntament d’Almacelles

A post shared by Almacelles Agenda i Notícies 📝 (@almacellesagenda) on