El cap de llista del PPC a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, ha reivindicat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "hagi provocat" que l'expresident Carles Puigdemont i part del Govern hagin hagut d'exiliar-se a Brussel·les perquè "li tenen por". Ho ha dit aquest diumenge en un míting a Salou (Tarragonès) al costat de Rajoy.

Albiol també ha destacat que va ser el líder del PP qui va impulsar l'aplicació del 155 a Catalunya, malgrat el recel inicial d'alguns partits, i que això ha significat "un bàlsam" per a la societat catalana. Ha afegit que gràcies a aquest article el govern espanyol ha tancat les ambaixades catalanes i ha cessat el govern de Carles Puigdemont, ara exiliat a Bèlgica.

Albiol ha assegurat, en aquest sentit, que Rajoy "representa la democràcia" i Puigdemont el fanatisme: "Per això som millors que ells", ha afegit. Ha advertit també que "aquí el que no respecta l'estat de dret ha de pagar les conseqüències" i ha recordat que els que "ara es mostren tan xulos dient que no respectaran els resultats electorals" són els mateixos que fa no molt temps "no reconeixien la legalitat espanyola".

Albiol s'ha mostrat convençut que a les eleccions catalanes del 21 de desembre el bloc constitucionalista derrotarà l'independentisme a les urnes. I ha subratllat que els líders independentistes "estan a la presó i s'hi passaran allà una temporadeta".

Aquestes eleccions, ha afegit, han de servir per posar "punt final" a una de les etapes "més grises" de la història de Catalunya. "Per primera vegada en quaranta anys tenim l'oportunitat d'abaixar la persiana del separatisme", ha incidit.

A l'acte d'avui hi han assistit també diversos càrrecs i dirigents del partit de tot Espanya, com la ministra Dolors Montserrat; la presidenta del PP de Madrid, Cristina Cifuentes; el d'Andalusia, Juanma Moreno; la de Navarra, Ana Beltrán, o el d'Extremadura, José Antonio Morago.