L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha eliminat la regidoria de Feminismes, que passarà a formar part de l'àrea de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, i assumirà ell mateix les competències d'Urbanisme.

Així figura en la nova estructura de govern que els populars han presentat aquest dimarts després de reassumir la passada setmana el comandament de la quarta ciutat més poblada de Catalunya, una fita que van aconseguir de forma inesperada com a primera força del consistori amb onze regidors davant el fracàs de l'acord entre forces d'esquerra.

El cartipàs del nou executiu badaloní consta de cinc grans àmbits, manté quatre tinences d'alcaldia i està encapçalat per l'àrea d'Alcaldia i Urbanisme, que lidera el mateix Albiol, responsable també de l'adscripció de l'empresa Marina Badalona S.A.

La primera tinença d'alcaldia és per a Juan Fernández, fins ara president del grup municipal, que assumeix les competències d'Hisenda i Serveis a les Persones, que al seu torn engloba tres subàrees: Sanitat i Salut Pública, Serveis Socials i Participació i Cultura, Educació i Joventut, amb Ramon Riera, Miguel Jurado i Amanda Feria al capdavant, respectivament.

La portaveu del grup, Cristina Agüera, serà a partir d'ara segona tinent d'alcalde i responsable de l'àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, així com de l'adscripció de l'empresa municipal REBASA.

D'ella dependran la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran, la de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme, Rosa del Amo, i la de Ciutadania, Florencia Badia, delegada del Servei de la Gent Gran i de la Dona.

El tercer tinent d'alcalde serà Daniel Gràcia, que liderarà l'àmbit de Territori i Sostenibilitat i serà el regidor delegat de Via Pública, Medi Ambient, Mobilitat i Habitatge, mentre que a la quarta tinença d'alcaldia hi haurà Irene González, responsable de l'àrea de Seguretat, Protecció Civil i Convivència.

D'acord amb Albiol, es tracta d'un cartipàs que "combina l'experiència en la gestió i una professionalitat contrastada" els principals eixos d'acció de la qual passen pel combat a la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus i la recuperació dels serveis bàsics, com el manteniment dels carrers i la seguretat.

El tercer punt d'inflexió que es proposen impulsar els populars és "dissenyar, planificar i projectar" la ciutat a deu anys vista, amb el soterrament de la C31, la finalització de les obres i l'eix del canal del barri del Gorg.