Xavier García Albiol crida a mobilitzar-se en defensa de la unitat d’Espanya. En una roda de premsa que ha considerat “la més important de la legislatura”, el líder del Partit Popular Català ha convidat els catalans a manifestar-se el diumenge a les 12 a la plaça d’Urquinaona de Barcelona. Malgrat les crítiques que ha fet habitualment a les mobilitzacions de l’independentisme, Albiol ha assegurat que estan “disposats que ens trenquin la cara”. També ha convidat ciutadans d'altres punts de l'Estat espanyol a venir a manifestar-se.

El president dels populars catalans ha defensat que, en aquests moments, és necessària la "implicació" de la societat catalana. En ser preguntat sobre les seves crítiques a les manifestacions independentistes, que ha acusat de fracturar la societat, ha sostingut que "nosaltres cridem a mobilitzar-nos respectant la democràcia i la llibertat, no llançant una part de la població contra les institucions democràtiques i la policia".

En referència al discurs del Rei aquest dimarts al vespre, Xavier Garcia Albiol ha assegurat que Felip VI "va assenyalar el camí que han de seguir les institucions democràtiques", que està convençut que "faran la seva feina". S'ha referit tant als poders executiu i judicial com als partits de l'oposició. Ha subratllat que el monarca espanyol va dirigir-se a tota la societat catalana, també als independentistes.

Sobre l'ús de l'article 155 de la Constitució espanyola, que Albiol ha defensat en diverses ocasions, el líder del PPC s'ha mostrat "confiat" que el govern espanyol i les institucions de l'Estat "sabran en tot moment quina és la decisió més adequada", en funció de les circumstàncies. "El més important no és com ho fem, sinó el resultat final: que aquells que estan perpetrant un cop d'Estat en paguin les conseqüències", ha sostingut.

Albiol també s'ha referit als ferits per l'actuació repressiva de l'Estat espanyol contra el referèndum. No ha donat credibilitat a les xifres donades pel Servei d'Emergències Mèdiques i s'ha preguntat: "Com és que el president Puigdemont no ha anat a veure cap ferit a l'hospital?".