Els comuns mantenen la seva esmena a la totalidad, però amb possibilitat de negociar. Així ho ha exposat la líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, qui ha retret: "Aragonès s'equivoca quan presenta uns pressupostos de caixa o faixa". 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la líder dels comuns ha assegurat que estan disposats a negociar per "millorar" els comptes que ha presentat el Govern, els quals no consideren suficients. Malgrat el seu desgrat, Albiach s'ha compromès a treballar per arribar a un acord sobre els pressupostos, ja que considera que és el millor per Catalunya. "Tenim clar aprovar els pressupostos, no vol dir compartir el rumb del Govern. A mi aquest Govern no m'agrada, però crec que és la meva responsabilitat treballar per millorar tot el possible els comptes", ha dit.

Els comuns volen anar per la seva banda i el que facin altres forces parlamentàries. "Els nostres diputats i diputades estan al servei del país, independentment del que faci la CUP o el PSC", ha assegurat. Tot i això sí que ha dibuixat una línia vermella en comparació amb els socialistes: "No volem donar els nostres vots gratis per als pressupostos, com el PSC. Volem negociar". 

La voluntat de negociar no està sent suficient, ja que segons ha reconegut Albiach encara no ho han fet amb l'Executiu d'Aragonès. Malgrat tot, ha afirmat que despenjaran el telèfon fins a l'últim moment. 

Díaz, el futur

Albiach també s'ha pronunciat sobre el projecte de Yolanda Díaz, que aquest dissabte a una demostració de força en un acte a València, on acudiran Ada Colau, Mònica Oltra, Mònica García i la mateixa portaveu d'En Comú Podem. La diputada ha celebrat el lideratge de Díaz i considera que la seva candidatura a unes futures eleccions generals és indiscutible. 

La líder dels comuns a Catalunya ha elogiat la capacitat de Díaz d'il·lusionar a l'electorat, arribant a nou tipus de votants. Tot i això ha assegurat que els actes de Díaz actualment són polítics no electorals, ja que està centrada en la derogació de la reforma laboral. 

Sobre una possible implicació d'Ada Colau en una futura candidatura de Díaz a les generals no s'ha volgut pronunciar i s'ha limitat a dir que està centrada "en Barceona". També ha destacat la feina de l'alcaldessa apuntant al reconeixement que ha rebut a Glasgow en el marc de la  Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP26).

 

 

 

Imatge principal: Jéssica Albiach, líder de Catalunya en Comú, durant una intervenció al Parlament de Catalunya / Sergi Alcàzar