La presidenta del grup dels comuns al Parlament, Jèssica Albiach, ha assegurat que la posició d'Elisenda Alamany com a portaveu no està en joc "en cap cas", malgrat la presentació del manifest sobiranista d'una part dels comuns entre els que hi ha Alamany. En aquest sentit, Albiach ha defensat que Alamany "va ser ratificada com a portaveu del grup parlamentari fa unes setmanes i esperem que continuï". 

Per altra banda, pel que fa al cessament del coordinador del grup, Marc Grau, molt proper a Alamany, Albiach ha argumentat hi ha hagut una "falta de confiança de la majoria del grup". 

A més, sobre el manifest sobiranista que es presentarà aquesta tarda, Albiach ha defensat la "diversitat de l'espai" i que el grup "som més fortes perquè som diverses". Tot i això, ha defensat que el grup ja és sobiranista, però ha defensat parlar-ne "si una part del grup creu que s'ha d'obrir el debat".

Aquest dimarts a la tarda els sector més sobiranistes de Catalunya en Comú presenten un manifest amb l’objectiu de “redreçar el rumb” de la formació i “recuperar els valors fundacions de l’espai”.