El ple on Susagna Riera (JxCat) havia de ser escollida alcaldessa de Santa Coloma de Farners, el municipi del president de la Generalitat, Quim Torra, després d'un pacte amb PSC i Independents de la Selva (IdS), s'ha ajornat a les 22:00 hores per buscar alternatives a aquest acord.

En una situació de màxima tensió, els representants d'ERC, la formació guanyadora a les urnes, han manifestat públicament que Torra els va trucar aquest divendres a la nit per intentar evitar la presència dels socialistes en el govern municipal i aconseguir una aliança entre sobiranistes.

Aquests mateixos regidors han explicat que els constava que el president de la Generalitat havia contactat també amb els integrants de la llista de JxCat, i han qualificat l'acord de Riera com el de la "vergonya".


Quan s'havia de proclamar a la nova alcaldessa al ple, la germana de Quim Torra ha arribat a despenjar el seu retrat del saló de plens. Riera ha sortit al pas assegurant que aquest no li havia donat suport ni durant la campanya ni durant les negociacions i que ella representa Carles Puigdemont.

A la situació s'hi han sumat els crits del públic present, que ha recordat a Riera que Santa Coloma de Farners és "el poble" de Torra. ERC també ha subratllat aquesta circumstància i li ha preguntat a la candidata de JxCat si "de veritat" els del seu propi grup pactarien "amb els del 155".

El públic ha demanatque es fes marxa enrere a l'acord amb PSC i IdS, i ERC ha llançat la proposta de repartir-se l'alcaldia amb dos anys per a cada formació.

Susagna Riera ha confirmat llavors que va parlar la passada mitjanit amb Quim Torra i IdS ha explicat que va posar els seus regidors a disposició del 'president' per facilitar un acord entre JxCat i els republicans.

Riera ha acabat plorant davant dels crits de "trenca el pacte" i s'ha procedit a votar l'ajornament del ple fins a les 22:00 hores. El canvi s'ha aprovat per quinze vots a favor, un en contra i una abstenció, amb l'objectiu que els grups municipals tinguin més temps per negociar entre ells.