El vicepresident de Madrid, Ignacio Aguado, ha atacat de nou la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i l'ha acusat de posar "un pedaç al casc d'un vaixell que s'està enfonsant", en referència al tancament del territori només durant aquest pont. Així ho ha dit en una entrevista aquest diumenge en El Mundo, en la qual també ha instat totes les administracions a afrontar la pandèmia "amb seriositat" .

Les discrepàncies amb la presidenta

Ignacio Aguado diu no sentir-se "en absolut" menystingut o desautoritzat dins del govern regional, de coalició amb el PP, encara que admet no compartir algunes decisions de la presidenta: "És el meu deure moral dir el que penso. Jo sí que crec que cal prendre mesures contundents, que no s'ha de jugar amb la falsa dicotomia de salut i economia, perquè les mesures que s'adoptin avui salven vides i salven llocs de treball".

Preguntat sobre si creu que els consellers del PP del govern poden entendre que la seva discrepància amb Ayuso en algunes decisions és deslleial, respon que "alguns confonen lleialtat amb submissió i enyoren èpoques en què tenien majoria absoluta". "I aquest govern és un govern de coalició format a parts iguals per membres del PP i de Cs. Som socis de govern, no som súbdits del PP", ha remarcat.

Segons el vicepresident, tant l'estratègia de tancar zones bàsiques de salut com l'estat d'alarma i, ara, el tancament perimetral de la Comunitat han contribuït a baixar la corba de contagis, i "el més important", han aconseguit "un canvi de xip en la mentalitat de la gent: hem passat d'una situació on pensàvem que aquesta segona ona no anava amb nosaltres a una situació de replegament mental".

Sense risc de ruptura

Sobre l'estabilitat del Govern, Aguado reitera que "no és temps ni d'eleccions anticipades ni de mocions de censura", i que ara mateix la tasca se centra en "sortir d'aquesta crisi i intentar salvar vides". "M'agradaria que s'esgotés la legislatura i es complissin els acords firmats. Ho intentaré i em consta que la presidenta també. Per molt soroll que vulguin posar alguns jo crec que aquest és un Govern sòlid i fort", afegeix, abans d'apuntar que seria una "irresponsabilitat" que Ayuso convoqués eleccions anticipades.

Crítiques a Moncloa

A més, el seu entendre, ho fa falta és "un pla d'acció urgent coordinat a nivell estatal" i ha lamentat que a Espanya no s'estigui donant "cert sentit d'Estat" i "urgència" en prendre les mesures com si s'està fent en altres països com França o Alemanya. En aquest sentit, Aguado ha acusat tant PP com a PSOE d'"irresponsabilitat" per "traslladar les seves lluites partidistes als governs", que han convertit en "els seus instruments de confrontació en meitat de la pandèmia més greu dels últims cent anys".

"D'una banda, el PP ha decidit a nivell nacional esborrar-se de l'aportació de solucions i, per un altre, tenim un vaixell, que és Espanya, amb un capità que només vol els galons, però no la responsabilitat que això comporta. Com a conseqüència d'això tenim una amanida de mesures a nivell autonòmic que trasllada a l'opinió pública un caos polític i una incertesa que és inacceptable. Aquest caos polític està matant persones", ha dit.