L'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, ha reiterat que "li sap greu" que es faci servir l'aeroport Andorra-la Seu per portar turistes a Andorra. Serrano, que també és vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha dit que no està en contra de l'aeroport, però sí que es financi per "portar esquiadors a Andorra" quan el Govern té estacions públiques pròximes. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha defensat qualsevol inversió a qualsevol punt del territori i ha dit que treballaran perquè aquesta infraestructura "tiri endavant" i ha reivindicat la seva importància.

Les tensions s'han intensificat amb la defensa de qualsevol inversió a la regió per part del president de la Diputació, Joan Talarn, que ha afirmat que treballaran perquè l'aeroport sigui una realitat. Aquesta postura contrasta amb les crítiques de Serrano sobre el finançament i l'ús de la infraestructura. Un altre punt de discòrdia és el nom de l'aeroport, amb Serrano qüestionant la decisió de la Generalitat de batejar-lo amb el nom d'Andorra. Aquesta qüestió sembla reflectir desacords no només sobre la funcionalitat de la infraestructura sinó també sobre com es promou i es presenta.

L'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós, ha subratllat que l'aeroport "és més" que simplement les connexions amb Madrid i el recent vol inaugurat a Palma. Ha lamentat la falta d'entesa sobre la diversitat de funcions que aquesta infraestructura ofereix, destacant la seva importància com a base per a serveis d'emergència mèdica i operacions de rescat dels Bombers. La presidenta de l'ens comarcal alt urgellenc ha argumentat que, malgrat els beneficis evidents per a Andorra, la infraestructura també ha generat ocupació local amb empreses i companyies que han decidit establir-se a la comarca.

Les reaccions polítiques no han estat uniformes, amb la cap de l'oposició a la Diputació, Rosa M. Perelló, considerant desafortunades les paraules de l’alcalde de Vielha. Perelló ha destacat la diversitat de serveis que ofereix l'aeroport, incloent-hi operacions d'emergència que beneficien l'Alt Pirineu. Les crítiques de Serrano han estat més enllà de la funció turística de l'aeroport, assenyalant també la manca d'inversió en altres infraestructures a la resta del Pirineu. Ha destacat la necessitat de millorar carreteres i pistes forestals, indicant una preocupació més ampla pel desenvolupament de la regió. Serrano ha declarat que “la Generalitat no fa cap altra infraestructura a la resta del Pirineu i manté una infraestructura per portar clients a Andorra, que és la nostra competència”. A més, Serrano ha assegurat que “no hi ha infraestructures dignes, no parlo d’aeroports, sinó de carreteres i pistes forestals”.