L’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida serà nomenat nou membre del consell d’administració d’Aena, segons ha pogut saber El Nacional, si prospera la proposta del president d’Aena, Maurici Lucena, de fitxar l’exdirigent democristià per substituir l’exministre Josep Piqué que va haver d’abandonar el càrrec per incompatibilitats.

Duran, que es va retirar de política després de les eleccions generals del 20-D del 2015 en què Unió no va aconseguir mantenir el seu escó al Congrés, es dedica actualment a l’activitat privada en un bufet d’advocats. Ni Aena ni Duran han confirmat la informació a aquest diari.

De la seva banda, l’exministre Josep Piqué va haver de renunciar a la cadira que ocupava com a membre independent d’Aena arran de la incompatibilitat en què ha incorregut com a promotor d’un nou aeroport privat a prop de Madrid.

Aena va advertir a finals de l’any passat Piqué que havia d’escollir entre la seva presència al Consell o bé la seva participació en aquest nou aeroport.

Finalment, Aena va fer saber el passat 4 de gener al CNMV que Piqué havia comunicat la seva dimissió com a membre del Consell d’Administració, de la Comissió Executiva i de la Comissió de Nomenaments i Retribucions “davant l’assumpció de noves responsabilitats professionals que limiten el temps disponible per exercir els càrrecs que té a la companyia amb la dedicació adequada”.