El fins ara líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha dimitit aquesta setmana de forma discreta com a president del Comitè Autonòmic del partit, segons han confirmat fonts del partit consultades per l'agència Europa Press. El dirigent taronja ho ha comunicat en una missiva als militants del partit referent de l'anticatalanisme dels darrers anys, com ha avançat Diario de España, i a la qual Europa Press ha tingut accés. A la carta, Carrizosa explica que ja ha notificat la seva dimissió al coordinador general en funcions de secretari, Carlos Pérez-Nievas, perquè el comitè permanent prengui les decisions oportunes.

Carrizosa ha assenyalat que els darrers resultats electorals obliguen a plantejar "reformes profundes" en el partit per seguir donant veu en el futur a l'espai polític del centre liberal no nacionalista. "No em desvinculo de Cs i continuaré aportant i ajudant amb lleialtat en el que se'm demani, recolzant com a militant a tots aquells que, de forma generosa i despresa, vulguin impulsar aquest projecte únic a Espanya", apunta en la carta. Per últim, Carrizosa agraeix el suport personal rebut, expressa el seu orgull per haver representat a Ciutadans i afirma entrar en una nova etapa personal i professional en la qual manté "la mateixa determinació d'ajudar a aquest partit i a la seva gent", com ha fet des de 2006.

Un declivi imparable

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 12 de maig van comportar la desaparició de l'hemicicle català del partit després de divuit anys d'història. La llista encapçalada per Carrizosa no va aconseguir mantenir els sis diputats que li havien atorgat els comicis del 2021, en el que ja va suposar el descens més pronunciat de la formació, quan va perdre 30 escons. Ciutadans va aconseguir els millors resultats en les eleccions del 2018, quan en plena explosió del procés sobiranista va obtenir 1.100.000 vots i 36 diputats. Els taronges van guanyar les eleccions en una victòria que l'aleshores líder de la formació, Inés Arrimadas, no va poder capitalitzar amb la presidència de la Generalitat.

La pràctica totalitat de les enquestes que es van anar publicant durant la campanya auguraven que Ciutadans no aconseguiria representació al Parlament, fet que finalment es va confirmar amb els escassos 22.000 vots que va treure la formació, el 0,71% del total. El resultat va constatar la desaparició a la major part de les institucions d'un partit que fa sis anys va aconseguir guanyar les eleccions a la cambra catalana i que en el punt màxim de la seva esplendor havia somiat de superar el PP al Congrés dels Diputats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!