L'Ajuntament de Barcelona, presidit per Ada Colau, ha decidit controlar l'aforament a la platges de la ciutat a través dels videosensors i les càmeres situades a la Torre Mapfre, a partir del pròxim dilluns 8 de juny, en el cas de que la ciutat passi a la fase 2.  Actualitzarà aquesta informació en temps real en una pàgina web perquè els usuaris puguin consultar-ho.

L'objectiu és que no hi hagi aglomeracions i que els usuaris puguin estar informats per planificar a quina platja volen anar. Segons ha apuntat el consistori, no es recorrerà a quadriculats perquè les persones mantinguin les distàncies sanitàries per la Covid-19. 

El regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat la regulació de les platges que preveu l'ajuntament a partir de l'entrada en la fase 2 de desconfinament, quan està permès banyar-se i restar a la platja mantenint les distàncies, cosa que, en principi, el consistori deixarà en mans dels ciutadans. Badia ha assegurat que, en cap cas, les càmeres i videosensors identificaran persones concretes, i ha detallat que hi haurà fins a 22 informadors i Guàrdia Urbana que vigilaran que es compleixi la distància mínima obligatòria de quatre metres entre persones o grups.

Per evitar aglomeracions, el consistori delimitarà les platges de Ciutat Vella amb més afluència (Sant Miquel, Sant Sebastià, la Barceloneta i Somorrostro) amb tanques de fusta i cordes i establirà 15 punts d'accés, en els quals hi haurà informadors i Guàrdia Urbana. A la pàgina web s'informarà a través de "semàfors virtuals", de verd a vermell en funció de l'afluència en cada moment: el verd correspondrà a un aforament inferior al 40%, groc de fins al 60%, taronja de fins al 80% i vermell més del 80%.

Badia ha apel·lat a la "coresponsabilitat" dels usuaris per evitar aglomeracions, i ha dit que si cal es delimitaran també les platges de districte de Sant Martí (Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i banys del Fòrum) per controlar-ne l'aforament.

El consistori calcula que, si es tenen en compte les recomanacions, les platges de Barcelona tenen una capacitat d'entre 25.000 i 38.000 persones, en funció de si la majoria dels usuaris van de manera individual o en grup.

Badia ha indicat que aquesta xifra no és gaire diferent dels pics que s'assoleixen habitualment a finals de juliol, quan solen haver unes 40.000 persones a les platges de la ciutat, i ha assegurat que "no es perdrà gaire capacitat".