Després d'un matí de declaracions a l'Audiència Nacional, ja tenim les acusacions de la fiscalia contra els set membres dels CDR detinguts: tinença d'explosius, conspiració per al delicte d'estralls i integració en grup o organització criminal de naturalesa terrorista. Així ho ha confirmat el ministeri públic en una nota aquest dijous a la tarda, després de demanar per a ells presó incondicional. Pel camí, el fiscal Miguel Ángel Carballo s'oblida del delicte de rebel·lió, que sí que apareixia en la nota de la fiscalia de dilluns passat.

Concretament, Carballo sosté que la "finalitat" era "subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública". En aquest sentit, des de la fiscalia sostenen que "la gravetat de les penes que aquests delictes comporten, el risc que poguessin materialitzar les conductes que es planejaven i de destrucció de proves han determinat la sol·licitud de la mesura cautelar", que al final ha estat la presó cautelar sense fiança per als set detinguts. Ara el jutge Manuel García-Castellón haurà de decidir.

Els set acusats, que han declarat aquest dijous, han arribat cap a les set del matí a l'Audiència Nacional en un vehicle de la Guàrdia Civil, provinents de la comandància del cos armat a Tres Cantos (Madrid), on han passat les últimes tres nits. Van ser detinguts el dilluns en el marc d’una operació ordenada per l’Audiència Nacional. En els escorcolls la Guàrdia Civil va trobar subtàncies que consideren “precursores” d’explosius. La Fiscalia els acusa de formar part d'un "grup terrorista d'índole secessionista català". Des de dilluns han estat a la comandància de Tres Cantos, a l'espera de passar a disposició judicial, però sense aplicar-los la llei antiterrorista.