Franquistes i activistes de Femen s'han enfrontat aquest diumenge en un acte convocat pels primers en record de la presa de Madrid pel dictador Francisco Franco el 1939, acte permès per la Delegació del Govern a Madrid.

L'esdeveniment pel 'Dia de la Victòria en el LXXXII Aniversari Alliberament de Madrid', organitzat a l'Arc del Triomf de la capital, ha aparegut un grup de dones amb el tors nu en el qual es podia llegir missatges com 'Al feixisme ni honor ni glòria'.

activista Femen acte franquista Madrid EFE

La Policia Nacional deté una activista de Femen / EFE

Efectius de la Policia Nacional han separat aquestes dones que s'havien col·locat en el centre de la concentració, mentre els congregats els feien salutacions feixistes i cridaven insults com 'bagasses', 'putes', 'porques', 'qui us paga?', o els ordenaven que tornessin "al prostíbul". Els agents han identificat les activistes.

activistes Femen acte franquista Madrid EFE

La policia nacional deté dos activistes de Femen / EFE

Així, l'acte ha prosseguit i en una tribuna amb un faristol adornat amb una banderola amb la cara del dictador han intervingut diverses persones flanquejades per banderes amb l'àguila bicèfala, carlines i falangistes. "Quan trontollen els fonaments de la civilització occidental i davant l'esperit miserable de l'horda que torna, la victòria no només ha de ser evidenciada sinó defensada dialècticament per una societat civil lliure i orgullosa", ha predicat un dels oradors, que ha definit el cop d'estat franquista com "l'única solució" a una situació d'"immensa gravetat", amb referència a la Segona República.

franquista Madrid EFE

Una dona fa onejar una bandera franquista / EFE

Altres dels actes que se celebraran durant la jornada seran una missa al Valle de los Caídos, una oració i una ofrena al panteó del dictador de Mingorrubio i un 'dinar de germandat' en un conegut restaurant de la capital adornat amb brodat franquista.

Foto principal: Activistes de Femen irrompen en un acte d'afirmació nacional organitzat per diversos col·lectius franquistes en l'Arc de la Victòria en Madrid / EFE