El candidat impulsat per Cs, Manuel Valls, ha tingut una actitud agressiva després del ple de constitució de l'Ajuntament de Barcelona. Durant el pas de la seu consistorial al Palau de la Generalitat ha fet repetidament gestos als manifestants independentistes que protestaven, i després s'ha negat a saludar el president de la Generalitat, Quim Torra. A més l'ha assenyalat incisivament amb el dit.

La cara que ha posat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, prement els llavis, parlava per ella mateixa.

Valls ha intentat justificar després la seva actitud per una crítica que li va fer el president Torra a la darrera sessió de control al Parlament. 

No és el primer cop que Valls perd els nervis. El passat gener, el guanyador del Premi Josep Pla de novel·la, Marc Artigau, va recordar al seu discurs d'agraïment als presos polítics i als exiliats catalans. Artigau va dir que "la realitat no la podem reescriure i d'aquí molts anys ens farà vergonya tot plegat". Valls va replicar, cridant, "això ja ho veurem!". Davant de la indiferència general, Valls es va reafirmar, també a crits, amb un "pesats!". Després es va encarar als presidents Artur Mas i José Montilla, a la llavors consellera Laura Borràs, i a la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera.

La reacció de Colau

En el moment en què Valls nega la salutació a Torra, la cara de Colau canvia i es pot veure tensió i incomoditat a les seves expressions.