Diversos actes vandàlics estan causant afectacions en diferents punts de la xarxa de trens a Catalunya avui Diada Nacional de Catalunya. Grups de persones han decidit cremar neumàtics a les vies i, com a conseqüència, els trens circulen amb retard. A dos quarts de dotze s'ha restablert parcialment la circulació a la R11.

Diada incendi via   Renfe

Imatge cedida per Renfe

 

Un incendi a la zona de vies entre Girona i Figueres ha afectat l'AVE.amb incidències almenys en quatre serveis, dos d’ells de connexió internacional amb França. A les 10.25 hores s'ha pogut recuperar el servei de trens d’Alta Velocitat entre Barcelona i Figueres Vilafant però es poden produir increment del temps de viatge habitual derivat de les afectacions al sistema de senyalització. 

Pel que fa a la xarxa de Rodalies, el tren entre Portbou i l'estació de Sants de Barcelona es veu obligat a finalitzar el seu trajecte a Figueres. 

Entre les estacions de Riells i Vilobí també s'ha hagut de suspendre la circulació perquè un petit incendi ha afectat la senyalització i entre Girona i Maçanet els trens circulen per via única. 

Diada incendi via 1   Renfe

Imatge cedida per Renfe

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha explicat a Catalunya Ràdio que de moment no s'ha pogut facilitar un servei alternatiu per carretera.

Lleida

A la zona de Lleida s’han produït dos actes vandàlics entre Lleida i Les Borges, i entre Montagut i Lleida que afortunadament no han afectat a les instal·lacions i els trens podran circular amb normalitat.

Una Diada inusual

Aquest divendres els catalans i catalanes celebren una Diada marcada pel coronavirus i per les restriccions que aquest comporta. Enguany s'han limitat tots els actes i mobilitzacions que eren habituals els darrers anys principalment per les reivindicacions independentistes.

En l'actual situació, les grans manifestacions que s'han produït cada 11 de setembre a Catalunya han quedat reduïdes i la cita principal d'aquest any seran les concentracions descentralitzades que han convocat l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana de Municipis (AMI).

Amb la impossibilitat de fer una mobilització massiva, les entitats sobiranistes han optat aquest any per fer 107 concentracions repartides per tot el territori català, que començarà a partir de les 17:00 h, tindran un aforament limitat i es garantiran les mesures sanitàries: només podran accedir-hi les persones que s'hagin inscrit, seran concentracions estàtiques en les que els participants estaran separats per dos metres de distància i portaran mascareta obligatòria.