La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va reconèixer el passat 9 de març, un dia després de la celebració de les manifestacions pel Dia de la Dona, que la "baixada" d'assistents a les concentracions es va deure a la presència del coronavirus. "O sigui, no ho diré perquè no ho diré. Doncs perquè, tia, vull ser molt prudent, perquè crec que la comunicació que s'estava fent com a govern és bona comunicació, molt basada en les dades mèdiques," assegurava Montero en la prèvia a una entrevista amb ETB, que filtra aquest dilluns ABC malgrat tractar-se d'un 'off the record'.

En el vídeo es pot veure la titular d'Igualtat xerrant amb la periodista, que li pregunta sobre les manifestacions del 8 de març. "Com sempre, prioritzar la salut pública, no prendre decisions pel sentiment aquest de pànic generalitzat que ja hi ha", apunta Montero, que reconeix que "la capacitat de control" del virus d'altres països europeus que estaven prenent mesures "superdràstiques" era "molt limitada".

"En veritat crec que sí. La cosa és si té símptomes no et moguis molt (...) És que això és ja tancament del Ministeri. Perquè la gent tota l'estona: 'Un petó ministra!' 'Bo diuen del coronavirus però és igual, muac muac!' I amb la nena: 'Hola, bonica, com estàs'... I és com, la mà no just la mà no", comptava|explicava.

Les paraules de la ministra surten a la llum una setmana després que es publiqués l'informe realitzat per la Guàrdia Civil per encàrrec de la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel en el marc de la investigació contra el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per l'autorització de la marxa del 8-M.

El mateix conclou que a partir del passat 5 de març "no s'hauria d'haver realitzat cap manifestació/concentració de persones a la Comunitat de Madrid amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19".

Al document, de 83 pàgines, també s'afirma que a partir de l'esmentada data tampoc no se n'haurien d'haver celebrat unes i cancel·lat-se altres, "com al final va acabar passant", amb referència a la convocatòria de la marxa pel Dia de la Dona a Madrid mentre se suspenia un congrés evangèlic a la ciutat.

El Govern va xifrar en 600.979 els assistents a les diferents manifestacions que es van celebrar el 8 de març pel Dia Internacional de la Dona a tot el país, a excepció de Catalunya, que no va facilitar a l'Executiu dades sobre aquesta matèria.