La presència del líder de Vox, Santiago Abascal, en la concentració del sector agrari davant del Ministeri d'Agricultura ha generat esbroncades de part dels assistents i crits en la seva defensa per part d'altres manifestants.

Abascal hi ha anat juntament amb la presidenta de Vox Madrid, Rocío Monasterio, i el portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, a la concentració per il·lustrar el seu suport al sector de l'agricultura.

Després de la lectura d'un manifest per part dels organitzadors, el portaveu que ha llegit el text ha convidat els polítics a "marxar per donar protagonisme als representants del sector".

En aquell moment, Abascal ha procedit a anar-se'n de la concentració i en aquell moment s'han produït diverses esbroncades i algun crit despectiu com 'fastigós'. Aquest grup d'agricultors li recriminaven que intentés rendibilitzar la protesta.

També crits a favor

Davant d'aquesta increpació, altres agricultors li han mostrat el seu suport amb crits en la seva defensa.

Els manifestants que participen en la concentració davant el Ministeri han tallat el trànsit a l'altura d'Atocha per denunciar la situació la situació que travessa el sector.

"Volem reivindicar preus justos. Els agricultors no volem política. Els del camp portem vivint així 40 anys, portem en crisi 40 anys reivindiquem preus justos", han indicat un portaveu dels manifestants, que pertany a una cooperativa agrària.

Les organitzacions UPA, COAG i ASAJA de la Comunitat de Madrid han convocat aquest dimecres una concentració de protesta davant el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per denunciar la "pèssima" situació que travessa el sector.

Demandes

L'acte s'emmarca dins del calendari de mobilitzacions que estan traient als carrers de tot Espanya als professionals del camp sota el lema #AgricultoresAlLímite amb l'objectiu de reflectir "la falta de futur" per a les seves explotacions agràries degut, principalment, rendibilitat a la baixa.

Per a això, els agricultors i guanyadors demanaran al Ministeri i a la Comunitat de Madrid que treballi per reequilibrar la cadena agroalimentària a fi d'evitar els abusos que pateixen agricultors i ramaders per part d'algunes empreses de la indústria i la distribució i que lluitin per una PAC "justa".

Entre les demandes dels agricultors i ramaders a les Administracions figuren un sistema d'assegurances agràries "fort", la gestió de la fauna salvatge, impulsar un etiquetatge transparent, que presti especial atenció a sectors vulnerables com l'apícola, i el suport al sector agrari explicant la seva importància a la resta de la societat.

Per representar aquesta denúncia, realitzaran una 'performance' reivindicativa que representarà "la indispensable funció de l'agricultura i la ramaderia per alimentar al planeta".