Vox renovarà la direcció per “estar a l’altura de les circumstàncies i del desafiament que Espanya, la seva unitat, la seva llibertat i la seva prosperitat enfronten davant del pitjor govern espanyol de la història”. Així ho ha anunciat aquest dilluns el president de Vox, Santiago Abascal, que ha comunicat que, d’acord amb el Comitè Executiu Nacional, i veient “la gravetat del moment”, ha decidit avançar l’Assemblea General del partit, que se celebrarà el dissabte 27 de gener. “Espanya no pot acostumar-se al cop d’estat o a veure Sánchez com un mal inevitable”, ha proclamat.

L’Assemblea General, que és l’òrgan suprem del partit i està constituïda pel conjunt dels afiliats de ple dret, haurà d’escollir una nova direcció política que serà la que liderarà la formació d’extrema dreta els pròxims quatre anys. Abascal ja ha anticipat que ell es presentarà a la reelecció i ha reconegut que “sempre que hi ha una nova etapa hi ha canvis”.

“Hem d’enfrontar el govern espanyol als carrers”

El president de Vox ha argumentat que al partit d’extrema dreta han d’estar “preparats per a la resposta” i per a quan “es reprodueixin els atacs contra Vox” i ha retret a Sánchez i als seus socis que s’estiguin fent les “víctimes d’una violència inexistent”. Abascal ha fet una crida a enfrontar el govern espanyol “sense descans als carrers, a les institucions, als tribunals, als fòrums internacionals i als governs regionals” per intentar que Espanya no caigui en el “fatalisme” pensant que no es pot “desfer” d’aquest executiu.

El líder de la formació ultra ha asseverat que no està disposat a “contemporitzar de cap manera amb els autors del cop d’estat ni a normalitzar les conseqüències d’aquest cop” i s’ha mostrat convençut que seran capaços “d’enderrocar” l’executiu si hi oposen “totes les forces parlamentàries, socials i institucionals”.

Abascal considera que el govern espanyol és “il·legal, ruïnós i extremadament fràgil i precari”, va ser elegit “mitjançant un acte gegantí de corrupció” que amaga un cop “a la prosperitat dels espanyols i a la convivència pacífica” i està actuant de “manera criminal”. A més, en paraules d’Abascal, l’executiu de coalició “no té cap legitimitat moral per denunciar res perquè és l’autor i l’emperador de la violència política a Espanya”.

Feijóo, el “baló d’oxigen” i la “taula de salvació” de Sánchez

Santiago Abascal també ha mostrat la seva “gran preocupació” pels pactes i les negociacions entre el PP i el PSOE. El líder de Vox ha lamentat que Alberto Núñez Feijóo s’estigui “convertint enel baló d’oxigen i en la taula de salvació” de Pedro Sánchez i ha deixat clar que Vox no donarà “cap treva” i no participarà en “aquesta operació de salvament” ni en “cap mena de pacte o de blanquejament del cop”. Abascal ha lamentat que el PP i el PSOE vagin “de la mà” per “continuar manipulant” el seu missatge, “demonitzant” els seus líders i militants i tractant de dividir-los i enfrontar-los.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!