El president de Vox, Santiago Abascal, ha acusat el president i el vicepresident segon del Govern, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, de "traïció repugnant" a la Corona amb "els seus atacs a Joan Carles I", tot això, segons el seu parer, per "tapar la gestió criminal" de l'Executiu en la crisi del coronavirus.

En un vídeo difós pel partit, Abascal diu que no li correspon opinar sobre la "decisió personal" de Joan Carles I d'anar-se'n d'Espanya, però sí que vol deixar clar que "ningú no ha fugit" de la Justícia, ja que això només és aplicable a qui té causes pendents i ha posat com a exemple el president Carles Puigdemont i a "molts etarres establerts a Veneçuela".

Segons el seu parer, Sánchez i Iglesias "volen distreure l'atenció i utilitzar la fugida de Joan Carles I per qüestionar la Direcció de l'Estat i tapar la "gestió criminal del Govern d'ultraesquerra, responsable directe de la mort de milers d'espanyols, de la ruïna de l'economia nacional, de la invasió migratòria i de dinamitar la concòrdia nacional".

"Colla de malànimes"

"Que no s'equivoqui aquest govern deslleial --proclama-. El rei és el cap de la Nació i la Nació no permetrà que una colla de malvats, corruptes i blanquejants d'assassins li robin el futur".

Segons el parer d'Abascal, "ningú no dubta que Sánchez i Iglesias pretenen consumar una repugnant traïció atacant a la Corona, a què deuen lleialtat. I, en aquest context, aprofita per enviar un 'encàrrec' a Ciutadans i al PP i per defensar la seva anunciada moció de censura contra Pedro Sánchez.

"Per tot això no entenem que hi hagi formacions que estiguin disposats a pactar els pressupostos o repartir-se el Poder Judicial, donant oxigen a aquest govern --sosté-. Tot això ens reafirma en la necessitat de la moció de censura".