Els ministres del govern de Pedro Sánchez estan explotant aquest matí el fracàs de la concentració espanyolista a Madrid. Un d'ells ha estat el titular de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que ha afirmat sense amagarla seva satisfació que "hi ha partits de futbol que han aconseguit més convocatòria" que la concentració de PP, Ciutadans i Vox a la plaça madrilenya de Colón. Segons Ábalos si depengués de l'èxit d'aquesta mobilització, no es podria convocar eleccions generals.

Ábalos, en una entrevista en el programa Los desayunos de TVE, ha descartat una convocatòria d'eleccions generals i ha advertit Ciutadans que la foto que es va fer amb el PP i Vox serà "letal" per a ells perquè "els acompanyarà" a partir d'ara.


El ministre ha admès que l'acord entorn de la figura del relator per al diàleg sobre Catalunya a la taula de partits no va ser ben explicat per part de l'executiu espanyol i ha defensat que en un diàleg en el qual "ningú no reconeix ningú" seria d'ajuda que una "persona respectada i no implicada en cap estratègia partidista donés continuïtat a les converses".

Després de negar que hi hagi queixes en el govern espanyol per l'actuació de la vicepresidenta, Carmen Calvo, en aquest assumpte, s'ha mostrat partidari de reprendre el diàleg perquè en democràcia "no hi ha cap altra fórmula" per resoldre un conflicte.

Reprendre el diàleg

Ábalos ha suggerit a més que el líder del PP, Pablo Casado, no vol un superdomingo electoral el 26 de maig -en el qual se sumessin les generals a les municipals, autonòmiques i europees-, ja que "ara parla d'eleccions a l'agost, com fins ara semblava que li interessava que fossin abans".

Respecte a la por dels càrrecs socialistes a perdre el poder local i autonòmic el 26-M, ha explicat que a cada territori les circumstàncies són diferents, ha negat que existeixi "desànim", encara que ha admès que la irrupció de Vox "és cert que pot suscitar inquietud en alguns, pels canvis polítics que pugui suposar en alguns territoris, no tant per la pèrdua de poder".