El ministre de Foment espanyol, José Luís Ábalos, ha demanat als partits independentistes catalans aprovar els pressupostos del govern espanyol per tal de poder millorar la xarxa de Rodalies a Catalunya. A la vegada, el ministre ha acceptat que hi ha un dèficit gran d'inversions a Catalunya a nivell de Rodalies.

Durant una atenció als mijans des de Barcelona i en la mateixa línia que el conseller Damià Calvet, Ábalos no ha descartat que les causes del sinistre siguin una concatenació d'errors humans, però ha preferit esperar-se a l'informe preliminar, que es presentarà en breus, segons el ministre espanyol, d'Adif i Renfe per emetre qualsevol veredicte ferm.

Alhora, Ábalos ha descartat que la manca d'inversions a Catalunya hagi estat la causa de l'accident, però el ministre ha reconegut que una major inversió ajudaria a reduir el marge d'errors humans en situacions semblants a les de l'accident.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat