Comença el dilluns 17 de juliol i des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats d'aquesta jornada. Arranca el teu dia amb la selecció de notícies essencials d'avui. Des del més destacat en política fins a les darreres novetats de les xarxes socials o el temps, no et perdis res i només en uns minuts!

1. El PP i Vox acaronen la majoria absoluta segons les darreres enquestes

Diversos diaris aprofiten avui per publicar enquestes en el darrer dia en què està permès. Totes elles coincideixen que el PP guanyarà còmodament les eleccions del 23-J i que, juntament amb Vox, tindrà o bé majoria absoluta o bé hi estarà a dos o tres diputats.

2. “No veig la pretensió de viure 24 hores només en català o 24 hores només en castellà”

Nacho Martín Blanco assegura que no entén la pretensió que a Catalunya hi hagi qui vulgui viure 24 hores només en català o 24 hores només en castellà. És un dels titulars de l’entrevista que avui publica ElNacional.cat amb el candidat del PP per Barcelona. 

3. Si penses que avui fa calor, espera’t a demà: Catalunya serà un forn

El dia es torna a presentar molt càlid arreu de Catalunya, però res a veure amb què s’espera per a demà i dimecres, on els termòmetres poden batre rècords. Algunes previsions alerten que a comarques de Lleida i interior de Girona es podrien arribar als 44 o 45 graus.

4. Wimbledon corona Carlos Alcaraz com un dels grans del tenis mundial

Carlos Alcaraz es consolida com a número u del tenis al rànquing que, cada dilluns publica l’ATP. El tenista murcià, de només 20 anys, ha guanyat sobre la gespa de Wimbledon després de derrotar Novak Djokovic en cinc sets. El tenista serbi portava 30 victòries seguides en aquest torneig.

5. Messi i Busquets, presentats a Miami sota una pluja torrencial

Una descomunal tromba d’aigua ha obligat a endarrerir una estona la presentació de Leo Messi i Sergio Busquets com a nous jugadors de l’Inter de Miami, on d'aquí a unes setmanes també aterrarà Jordi Alba. Messi i Busquets prometen que no han anat als Estats Units a jubilar-se.