Més de 400 militants i representants d'entitats socials participen aquest cap de setmana en unes jornades telemàtiques de la CUP denominades "Nodes", que tenen com a finalitat debatre els eixos principals que tindrà el programa electoral de la formació anticapitalista per a les properes eleccions.
Segons indica la CUP en un comunicat, els participants en aquestes jornades s'agrupen en 40 debats diferents que tenen lloc avui dissabte i 120 previstos per demà diumenge, i la proposta política que serveix de base és fruit d'un treball previ "que parteix dels aprenentatges dels últims anys i de l'anàlisi de la situació actual".

Els anticapitalistes volen elaborar un programa amb propostes per afrontar "la triple crisi social, econòmica i política" generada per la pandèmia de la Covid-19 i també "pel cicle de deteriorament institucional que ha viscut el país amb el Govern de JxCat i ERC".


En el document base es considera necessària "una estratègia que permeti fer efectiu l'exercici del dret d'autodeterminació, i que compti amb la majoria d'agents polítics i socials per anar més enllà, amb les lliçons apreses del que va passar l'any 2017". Segons la CUP, cal assumir el repte d'evitar que el període polític que s'obrirà a partir de les eleccions catalanes del 14 de febrer sigui "un cicle perdut" i, vol frenar "la caiguda lliure" en què considera que ha entrat el moviment independentista.

Des de la CUP s'aposta per polítiques que aconsegueixin "una transformació social i productiva" lluny "de les polítiques simbòliques que han caracteritzat" l'actual legislatura.

Els pròxims passos

Un cop finalitzes aquestes jornades de debat, la CUP iniciarà un procés de recollida d'esmenes entre la militància i les organitzacions socials participants que finalitzarà l'11 de novembre. En paral·lel, el proper 5 de novembre la CUP té previst presentar de forma pública en una conferència política el seu "pla d'acció" de cara a les eleccions del 14-F.