Fins a 108 vols han estat cancel·lats fins les 20h aquest dilluns. Les cancel·lacions s'han produït en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. Aena ha assegurat que el total de vols programats per avui era de 1066.

Alguns dels avions que no s'han pogut enlairar tenien destí Madrid, Santander, Menorca, Eivissa i París. El personal d'atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d'embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. De la seva banda, els Mossos d'Esquadra han recordat que "accedir a les zones restringides dels aeroports constitueix un delicte greu" i han demanat als ciutadans que segueixin les indicacions "policials en tot moment".

Per altra banda, Vueling ha assegurat que ja n'ha cancel·lat 20 vols més per demà.

Fonts de Vueling han assegurat a Efe que aquestes protestes, que estan provocant el tall de la carretera C-31, que dona accés al Prat, dificulten l'arribada de tripulacions de les aerolínies, de treballadors del propi aeroport i de passatgers.

Els manifestants, convocats pel Tsunami Democràtic aquest dilluns, han bloquejat els accessos a l'aeroport de forma massiva. Posteriorment, els concentrats han bloquejat alguns controls de seguretat, acció que ha començat a provocar retards i cancel·lacions de vols.

Aena ha informat als passatgers que poden veure afectats els seus vols per les mobilitzacions. A més, Aena ja ha recomanat als passatgers arribar amb més antelació a l'aeroport.