Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia han desenvolupat hui una operació contra la corrupció a la gestió de l'aigua a l'Ajuntament de Sagunt en l'època en la qual era alcalde Alfredo Castelló, l'actual diputat pel PP a les Corts Valèncianes

El dirigent popular està actualment aforat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. La investigació, coneguda com 'Operació Flotador, està dirigida per la Fiscalia Anticorrupció. Els delictes que s'investiguen són els de prevaricació, falsedat documental i malversació de cabals públics en una quantia de 24 milions d'euros.

Dos anys d’investigació

Aquesta investigació, que porta dos anys oberta al Jutjat d'Instrucció número 4 de Sagunt, gira al voltant de l'adjudicació irregular del cicle d'aigua durant 25 anys a l'empresa Aigües de València. Hi ha indicis que es van cometre irregularitats en el concurs adjudicat per l'Ajuntament de Sagunt per a la selecció d'un soci privat en la constitució d'una societat mixta que s'encarregués de la gestió de l'aigua.

L'empresa mixta creada per Aigües de Sagunt SA, formada en un 51% per l'Ajuntament de Sagunt i en un 49% per Aigües de València ,per concepte de canon, el consistori va haver d'haver ingressat 24 milions d'euros, cosa que no va ocórrer. I tot això es va fer amb el coneixement i beneplàcit, segons sostenen els investigadors, del llavors alcalde (ho va ser des de 2007 fins 2014) i actual portaveu d'Infraestructures del PP valencià.

Exalcalde del PP, Alfredo Castelló

Segons asseguren fonts jurídiques, Castelló era alcalde quan es va formar el contracte, i és qui signa i formalitza el contracte de la gestió del cicle integral de l'aigua amb diverses irregularitats. A més, apareix com a membre de la mesa de contractació i del Ple de la corporació municipal, per la qual cosa no pot al·legar desconeixement de l'adjudicació.

Aquest assumpte s'investiga des d'octubre de 2016, quan agents de la UDEF es va presentar a la seu central de l'Ajuntament de Sagunt, en la Regidoria d'Urbanisme d'aquest municipi valencià i en dues seus d'Aigües de València per a requerir expedients relacionats amb la 'Operació flotador '.