El professor universitari Rubén Martínez Dalmau, serà el candidat de Podem a la Generalitat Valenciana en les eleccions autonòmiques de 2019. La formació renova el seu cartell electoral situant de número un a qui lidera el projecte 'Endavant Podem', recolzat pel líder del partit, Antonio Estañ, la senadora Pilar Lima i la diputada Beatriu Gascó. Aquesta candidatura s'ha imposat a les altres dues amb les que competia: 'Renaix Podem', liderada per María Giménez i recolzada per Rosana Pastor i Antonio Montiel, i 'Marea Oberta, encapçalada per Àngels Varó.

Pacte amb Esquerra Unida

D'acord amb la composició actual de les Corts Valencianes, l'exsecretari general, Antonio Montiel, es quedaria fora del Parlament. El diputat, que ha impulsat la nova corrent crític a la formació, es quedaria en el lloc 13 de les llistes totals, el nombre 6 per la província de València. En les passades eleccions, els morats van treure 5 diputats per aquesta província i 13 en tot el País valencià. Aquest procés de primàries encara no acaba de conformar la candidatura definitiva dels morats per a les eleccions autonòmiques, ja que cal esperar al pacte amb Esquerra Unida, que alterarà els primers llocs, i a la correcció paritària.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat