La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra. s'ha llançat avui a parlar en euskera, per reivindicar que el govern del PSOE i Podemos també traspassin al País Valencià la gestió de l'ingrés mínim vital, tal com han fet al País Basc. Ha estat un gest irònic, i després s'ha posat a parlar normalment en valencià.

Valencia Plaza ha recollit l'escena:

Oltra ha recordat, en la roda de premsa després de la reunió setmanal de l'executiu, que aquesta és una petició que ja va fer el País Valencià abans que es conegués l'acord amb el PNB, i ha demanat que almenys es concedeixi a les comunitats autònomes que ho havien sol·licitat.

La vicepresidenta valenciana ha explicat que proposen una cogestió a través dels serveis socials d'atenció primària, que rebrien les dues propostes, una tramitada a l'INSS i una altra com a complementària de I'ingrés mínim vital, i es tramitaria directament des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

"Així ho hem traslladat al govern central. Es faria a través d'un conveni interadministratiu i seria una manera d'harmonitzar els dos sistemes en una sola gestió i evitar que els benificiaris hagin d'anar a dues finestretes i hi hagi així una única porta d'entrada", ha valorat.