El Partit Popular és partidari ara de la recentralització de les competències educatives “per garantir una neutralitat ideològica a les aules” i per tal d’evitar que  hi haja 17 històries d'Espanya, una per cada territori que integra l'Estat.” Aquest són alguns del arguments  inclosos a la proposició que vol presentar el senador del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Antonio Clemente davant la reforma de la LLei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

 Segons el populars “seria el Ministeri d'Educació qui dictaria què s'ensenya per a assegurar eixa pretesa homogeneïtat que preocupa en el si del partit liderat per Pablo Casado. Segons diu un comunitat publicat pels populars valencians  s’ha d’assegurar la lliure circulació de famílies per l'Estat, ara per ara amenaçada, ja que "la multitud de continguts posa en "dificultat la vertebració del sistema i la mobilitat" familiar

El valencià com a mèrit, no requisit

El senador Clemente, també  proposa reforçar la capacitat d'actuació de l'Alta Inspecció Educativa perquè vetlle perquè tots els manuals i llibres de text "complisquen els estàndards de qualitat, objectivitat i rigor". Així, els materials que no reflectisquen i formen respecte als principis, llibertat, drets i deures constitucionals" s'han de retirar.

La proposta del PP respecte a l’ús de les llengües cooficials és molt clara, el castellà continuarà sent la prioritària. Isabel Bonig, actual líder dels populars ha dit repetidament que “quan recuperen les institucions" el valencià "serà sempre un mèrit i no un requisit imprescindible per a accedir a l'Administració pública i l'empresa privada", ja que això frena que el talent puga arribar als llocs de treball públic "i nosaltres volem els millors”.