“Encara que els presos hagin abandonat la vaga de fam, el nostre dejuni solidari per ells es mantindrà durant 24 hores per demanar la seua llibertat” Així s’han manifestat els participants que han donat suport a la convocatòria feta per Solidaritat i República País Valencià tancats a la seu de la Societat Coral El Micalet a València. Una vintena d’entitats cíviques  i culturals i no més un partit polític, Esquerra Republicana del País Valencià, s’ha adherit a l’acte solidari i al manifest de suport.

La jornada de dejuni, fins divendres 21 a les 12:00, estarà oberta a les persones que vulguin sumar-se durant les pròximes hores o vulguin participar a les assembles organitzades per parlar de la situació del país i de noves mesures de mobilització en  favor dels presos politics”, segons han explicat Antonio Infante i Manel Rodríguez en nom dels organitzadors.

“Les institucions valencianes, han dit, no estan a l’alçada. Fugen i  s’inhibeixen  del que passa a Catalunya i a més, és evident la pressió mediàtica. Hi ha silenci i censura subtil a À Punt ( la ràdio televisió pública valenciana) que no parla del tema, i la seua geografia s’acaba a la Xènia”

dejuny PV 2

“El president Puig va de bon xic”

Els organitzadors del dejuny solidari es mostren crítics amb la proposta del president de la Generalitat Valencia Ximo Puig per oferir la ciutat d’Alacant per celebrar un consell de ministres del govern espanyol: “Es lamentable, han dit els tancats, estem en un moment de conflicte i la iniciativa té una intencionalitat clara”. “Volen enviar el missatge de que nosaltres, som bons xics”.  A la llarga, assenyalen, els valencians sempre es beneficien del que fan i passa a Catalunya”