Les alumnes de segon curs d'Educació Social de la Universitat de València (UV) que han denunciat públicament a un dels seus professors per assetjament sexual verbal el passat curs, es mantenen fermes i animen al "Me Too" (Jo també) a totes les estudiants i antigues alumnes de la UV per tal de donar a conèixer "qualsevol tipus de comentari o actuació masclista" per part del professorat de la UV. Les estudiants, han creat un compte de correu electrònic ([email protected]) per recollir de forma anònima les denúncies sobre les pràctiques masclistes del professorat de la Universitat.

profesor valencia machista4

"Arran de treure a la llum l'assetjament sexual del professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació han estat molts els missatges que ens han arribat per denunciar moltes altres pràctiques masclistes per part d'altres professors d'altres facultats de la UV", relaten les estudiants en un comunicat.

profesor valencia machista6

"Comptar amb el vostre suport és vital perquè pràctiques com les denunciades siguin eradicades per complet de la Universitat de València i perquè aquest canvi cali profundament", destaquen. "Mai ens sentim soles perquè estàvem juntes", conclouen.

Les frases sexistes

Les frases sexistes, amb les que les estudiants han empaperat la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació per evidenciar l'assetjament sexual verbal que asseguren haver patit, són: «Buff, com em posen aquests crits!», En cridar una estudiant al enganxar-se el pèl amb la pala de la cadira; «Si ja et vaig dir jo que ahir anaves molt fresca», després esternudar una d'elles; Una alumna diu «¿En aquesta pregunta m'enrotllo?», El docent respon: «No cal, però si vols enrollar amb mi és un altre tema».

profesor valencia machista2

Encara que no s'ha fet pública la identitat del professor, l'equip rectoral, amb l'autorització de les alumnes, ha presentat una denúncia contra el professor davant la Unitat d'Igualtat de la Universitat, el que ha activat el protocol anti assetjament sexual d'aquesta institució acadèmica i obrir una investigació dels fets.

profesor valencia machista

profesor valencia machista7

Paral·lelament, les estudiants, animen a la comunitat universitària a participar en una assemblea que tindrà lloc aquest dimecres  per "parlar amb deteniment de tot el que ha passat".