Se'n recorda quan l'any 2020 el pedrosanchisme deia que els actuals delictes de rebel·lió, sedició i injuries a la Corona estaven desfasats? Sí, oi? I segur que també recorda que estava tan a favor de reformar-los que va anunciar que els inclouria al Pla Anual Normatiu (PAN) d'aquell mateix any. El PAN de l'Administració General de l'Estat està constituït per les iniciatives legislatives o reglamentàries que els ministeris preveuen elevar cada any natural al Consell de Ministres perquè siguin aprovades. Vaja, que és la previsió de noves lleis que entraran en vigor

Però, ai las, ja llavors la reforma promesa se'n va anar al mateix centre de can Pistraus. Per què? Perquè l'anunci li va servir al pedrosanchisme per obtenir algun que altre pacte i, un cop obtingut, tal dia fotrà un any. L'excusa oficial va ser que no tenia prou majoria parlamentària per poder aprovar la reforma. Una excusa molt interessant perquè això de tenir o no la majoria era una cosa que ja sabia abans de la promesa. ¿O és que hi ha moments en que no recordes quins suports tens per aprovar les coses que promets?

I què va passar el 2021? Ui, el 2021! Doncs al final tampoc va poder ser. Per què? Perquè... bé, sap què va passar? Que quan anava a presentar la reforma resulta que un arbre gegant va caure just davant de la porta del lloc de les reformes i li va impedir el pas, just al moment en que va aparèixer un gos i se li va menjar els documents. Tots! Terrible. I ara al 2022, què també hi ha hagut arbre i gos? No, no, molt pitjor! Com molt bé ha explicat el ministre de la Presidència Félix Bolaños, “aquest any la prioritat és consolidar el creixement econòmic, fer una segona modernització econòmica d'Espanya, aprofundir en l'avenç dels drets i les llibertats i acabar de combatre la pandèmia”. I, esclar, reformar uns delictes totalment desfasats no només no encaixa en cap dels apartats on s’hi deixaran la pell -o més- sinó que, com tothom sap, és impossible pedalar i mastegar xiclet a la vegada. O, dit en el llenguatge de l'acudit dels dos bascos que van a buscar bolets i un d'ells es troba un rolex: “Patxi, si vamos a setas, vamos a setas. Y si vamos a rolex, vamos a rolex”.

És que aquí molta conyeta i molt menyenye menyenye, però quan estàs preparant, ni més ni menys, que “una segona modernització econòmica d'Espanya”, a veure si t'ho acaba espatllant tot la reforma d'unes lleis desfasades que, casualment, no estan gens relacionades amb els drets ni les llibertats que dius voler reforçar. Miri Bèlgica, per exemple. Com que allà tenen la sort que ni existeix cap pandèmia, ni tenen cap crisi econòmica, ni han de reformar res perquè ja vénen completament reformats de casa, ells tenen temps de canviar lleis obsoletes, com la de les injuries a la seva Corona. Però, esclar, és que compten amb importants reforços externs que Espanya no té.

Efectivament, Bèlgica ha canviat una llei  que ni sabia que tenien perquè no l'havia aplicat mai, gràcies a la col·laboració d'una persona de fora com en Valtònyc, aquest antiespanyol que prefereix ajudar a aquell país abans que al seu. Increïble! Una vergonya! ¿Què li hauria costat quedar-se a Espanya i treballar per fer les reformes des d'aquí? Després de passar una miqueta per la presó? Bé, sí, però ara no ens entretinguem en detallets. ¿I potser després de la presó, la llei no hauria canviat perquè el pedrosanchisme està canviant l'univers conegut i per conèixer i ja no té més temps lliure? Potser, però miri, la presó et fa un home de profit i et permet conèixer bona gent que després són amics per tota la vida.

Doncs no, va el paio i aconsegueix allà que no sigui delicte el mateix que a Espanya et pot dur a la presó tres anys i mig de la teva vida. I, mentre, el predrosanchisme no dona l'abast fent coses realment importants. Amb aquestes ajudes, senyors belgues, així qualsevol!