Només hi ha una possible explicació. Una conversa com aquesta:

—Tu ets republicana, oi?

—Tant se'm nota?

—Et puc confessar una cosa?

—No cal. Fa temps que t'ho he notat. Tu també ho ets.

—Què fem?

—Dedicar-nos a destruir sense cap mena de compassió la imatge de la institució.

—Fet!

I així va ser com van començar a treballar molt intensament per malmetre la figura pública de la Casa Reial. ¿Qui no recorda aquell memorable vídeo dels Reis i les infantes menjant-se a casa seva una no menys memorable sopa de color pantà on hi van a parar les aigües residuals d'una ciutat?

I a partir de llavors, moments que només són possibles si algú vol convertir en republicans el 180% dels espanyols. O més. Avui mateix, el que era un acte institucional per reobrir la frontera amb Portugal s'ha convertit en un altaveu antimonàrquic on, fins i tot a les imatges “oficials” servides per La Moncloa, s'hi han sentit crits de Espanya mañana será republicana” o “Gestos reales para hospitales. A la transmissió de TVE ho han intentat dissimular, però els ha estat impossible.

I això passa només una setmana després que la monarquia hispana hagi autoboicotejat una de les seves recents mesures de propaganda pensades per intentar tapar l'escàndol dels diners del rei emèrit a Suïssa. Algú va pensar: “Direm que Joan Carles deixarà de cobrar els 161.034 euros anuals que rep via pressupostos de l'Estat i així la gent veurà que prenem mesures”. I els hi van retirar, sí. Però els diners, per exemple, no van anar a parar a la lluita contra la Covid, sinó al fons de contingència de la mateixa Casa Reial. O sigui, allò que va sortir per una porta, va tornar a entrar per la del costat. Adeu campanya d'imatge! Ooooooh! Just quan han organitzat la famosa Vuelta a España, també pensada com a campanya d'imatge, i que ja té tres moments que han provocat just l'efecte contrari:

1/ El del cotxe. Els Reis es van presentar al barri de Las Tres Mil Viviendas de Sevilla, segurament el més pobre d'Espanya, estrenant un Mercedes Clase S blindat que ha costat 550 mil euros i per la compra del qual no van convocar ni tan sols un concurs públic.

2/ El de la barra. Felip i Letícia eren a les Canàries i van passar per davant d'un bar. La propietària va convidar-los a un trosset de pernil i el que ha quedat per a la història ha estat el moment “apóyate en la barra”.

3/ La foto a la platja. Barrejar-se amb el poble ofereix moments com aquest, més propi de 13, Rue del Percebe i que va saber mostrar el fotògraf Andrés Ballesteros.

Platja

Però mentre nosaltres estàvem confinats, Casa Reial es va dedicar a distribuir fotos oficials per transmetre'ns que ses majestats estaven treballant molt per nosaltres. I vinga mostrar-nos una reunió per aquí i una altra reunió per allà. Lògicament, a la majoria de gent amb qui es reunien no la coneixien de res i era normal que tinguessin a mà uns apunts amb la foto i el nom. Per si de cas. Però... NO HO ENSENYIS!!!

Xuleta1I, sobretot, NO HO ENSENYIS quan els interlocutors són Bisbal, José Mercé i Miguel Poveda, a qui ses majestats haurien de conèixer...

Xuleta Famosos

Una altra variant va ser rebre una ministra amb una mena de coses de plata sobre la taula que semblaven cendrers (marcats en vermell), un centre de flors... DE PLÀSTIC! (marcats en negre) i un full de paper posat a dins d'un plàstic (marcat en blau). I ni ordinador, ni tauleta, ni mòbil. No, no, un trist full plastificat.

Cendrers

En aquesta cursa per desacreditar la monarquia des de dins també val la pena destacar la famosa carpeta “secreta” de color negre que té enganxada un full on diu que allà hi ha tots els secrets sobre la Covid. Bé, enganxat no seria la paraula, perquè en una punta no li van posar prou pega i està aixecada.

Cartell PegaI, com no podia ser d'altra manera, a la campanya també hi ha un moment molt misteriós del qual es va adonar Patrycia Centeno (@politicaymoda a Twitter). La reina Letícia va aparèixer en un munt de fotos d'un munt de dies amb un llapis. Sempre el mateix. I el llapis sempre tenia la mateixa mida. O sigui, no l'usava per escriure. Era attrezzo. La Patrycia va comptar que van passar 21 dies entre la primera i l'última foto del llapis impol·lut.

Llapis​Sens dubte, a part d'acabar amb la monarquia, els Reis s'han proposat també acabar amb els fabricants de llapis a còpia d'aconseguir la seva ruïna per falta de comandes.