Resulta que l'operació policial d'avui també té un nom. Com totes. Normalment en trien un relacionat amb el cas. Per exemple, “Gürtel” és corretja en alemany i Correa és el nom el màxim responsable de la trama. “Púnica” ve de Francisco Granados, la persona que va originar la investigació, perquè el nom científic de la magrana és "punica granatum". I ahir mateix vam tenir el cas “Aquàrium”, relacionat amb un tema d'aigua a l'ajuntament de Girona.

Doncs bé, segons he sabut a través d'en Xavi Pérez, company que treballa al programa d'en Jordi Basté (RAC1), el nom de la cosa d'avui és... OPERACIÓ ANUBIS!!!

Què vol dir Anubis? En la mitologia egípcia era el déu de la mort i els funerals i el guardià de les tombes. Era l'encarregat de pesar les ànimes i conduir-les al regne d’Osiris, déu de la mort i el més enllà. Per cert, Anubis podia fer ressuscitar els morts.

Si hem quedat que els noms fan la cosa, per què carai han triat aquest nom per aquesta operació? Va de la mort de qui o de què? L'Estat creu que som davant d'un funeral? De qui o de què? Del referèndum? Sí? Però si el referèndum ha començat avui. Però si això d'avui és només l'assaig general del que passarà els pròxims dies. Però si la classe mitjana, la que té més a perdre, ha decidit sortir al carrer. O va de tombes? Les tombes de qui? Però si el que han provocat els escorcolls i les detencions d'avui ha estat fer sortir els zombis que fins ara estaven sota terra i que, davant d'aquest atropellament han dit que ja n'hi ha prou. ¿Els creadors d’Anubis saben que han obert l'ampolla de cava que s'ha estat sacsejant des de fa molt de temps i que gent que no s'havia manifestat obertament avui ha dit prou? Però si el tal Anubis ha fet posar les mans al cap fins i fins i tot als més equidistants d'entre els equidistants. ¿L’Anubis és conscient que avui hi ha milers de catalans que ahir no volien votar i que avui clamen per poder fer-ho? I sap que molts d'ells volen votar que no, però volen votar? Dret a decidir en diuen. Sobirania és el seu nom. Subjecte polític és el concepte.

El mort fa bona cara. I està tranquil i somriu.