Doncs ja ha sortit la Grossa de la setmana. Això funciona com l'anunci aquell dels plàtans. Allà era un al dia i aquí les sentències són cada set, com a mínim. En aquest cas el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat per un delicte de desobediència Pau Juvillà, diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament. El premi, aquest cop gens repartit, ha estat de sis mesos d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa de 1.080 euros. La causa? Tenir llaços grocs al seu despatx de regidor de la Paeria de Lleida durant la campanya de les eleccions generals. La denúncia d'una regidora de Ciutadans va provocar que la junta electoral de zona i després la provincial l'obliguessin a retirar-los. Ell s'hi va negar i ha acabat passant el que ja és habitual que passi en aquest país, i és que un tribunal igual decideixi sobre els confinaments establerts per un expert en virus, com s'ha d'educar la canalla o que li retiri l'acta de diputat a una persona elegida per sufragi universal per mostrar un símbol considerat partidista. Partidista? Parlem-ne.

Què és exactament un símbol partidista? Un que exclou qui pensa diferent del que representa aquell símbol? Sí, no? Entenc que aquest seria l'esperit que s'ha aplicat en aquest cas i en el del president Torra amb la pancarta, perquè si no, no tindria cap lògica. Per tant, hem quedat que durant les campanyes electorals ni als edificis públics, ni als despatxos que s'ocupen en aquests edificis, no poden haver-hi ni mostrar-se símbols que no representin el 100% dels possibles votants de totes les opcions polítiques. Seria això, oi?

Doncs bé, ara ja sabem que queda absolutament prohibit que en un edifici públic i en període electoral hi hagi un cartell de suport a Open Arms, per exemple. Perquè hi ha partits, fins i tot amb representació al Parlament, que afirmen que aquesta ONG no salva vides a la Mediterrània rescatant gent desesperada, sinó que estimula la feina de les màfies que transporten persones fins al mig del mar perquè ells les recullin i les duguin a ports europeus.

També queda prohibit demanar a la ciutadania que es vacuni perquè hi ha persones inscrites al cens electoral que en són contraries i que podrien sentir-se obligades a fer una cosa contra la seva voluntat. I, com tothom sap, no es pot obligar ningú a vacunar-se. I en queden també exclosos els anuncis demanant la participació a La Marató de TV3 d'aquest cap de setmana que fan a favor de les malalties mentals perquè hi ha un corrent d'opinió que diu que és un producte televisiu que promociona la caritat capitalista malentesa i que qui ha d'invertir en sanitat, també en la mental, és l'administració.

I queden fora els símbols relacionats amb Càritas perquè com que és una organització religiosa —per tant, partidista— si exposa les seves campanyes discrimina les altres religions i també els que tenen a veure amb el Banc dels Aliments, perquè podria ofendre a qui no li agraden els pobres o ja li sembla bé que n'hi hagi perquè s'ho han buscat. I, naturalment, fora tot el que tingui a veure amb els moviments LGTBI o la violència de gènere perquè tal com passa amb els “immigrants il·legals” hi ha molta gent que nega tant l'existència de la violència masclista com que és molt contrària als invertits, a les invertides i a tots els altres rarets aquests que es passegen provocant mal d'ulls a la gent decent. Per tant, als edificis públics parets totalment blanques i res de plantes, perquè hi ha gent que n'és al·lèrgica.