Ho confesso. Aquest matí m'han trucat per telèfon. Quan he notat la vibració, la de l'aparell i la meva, he patit molt. La de l'aparell era per la trucada. La meva pels nervis. Sí, perquè he pensat que potser era Pedro Sánchez que s'havia equivocat de número. Esclar, avui aquest home ha despatxat amb tanta gent i tan diversa en tan poc espai de temps, que era molt fàcil prémer un 8 en comptes d'un 9. Però no, no era ell.

No, la trucada que he rebut era de Plutó. Allà tothom estava pendent de LA trucada. I poso LA en majúscules perquè avui a l'univers només hi havia una trucada que interessés de veritat. La que el Presidente en funcions ha tingut a bé fer-li al President Quim Torra. Una trucada que Torra li ha contestat. Que més d'un pensava: “I si ara ell fa el mateix que l'altre li va fer tres o quatre cops i no li contesta?”.  

Total, que a partir d'ara als llibres d'història hi apareixeran tres circumstàncies: que una breu trucada de 15 minuts ha provocat hores i hores de debats i de noticies, l'hora exacta en la que les cròniques diuen que s'ha produït LA trucada i que sigui notícia una trucada que ha estat un tràmit per poder investir Sánchez.

Comencem per la durada. Han estat 15 minuts i la pregunta és: Això és molt o poc? Bé, com tot a la vida, depèn. Quinze minuts de Satisfyer es veu que donen per a molt. En canvi, si faig cas del que molta gent escriu a les xarxes i en grups de xats, quinze minuts de Txarango és excessiu. I que consti que això de Txarango no ho dic jo, només faig d'humil notari.

Pel que fa a l'hora, havia de ser a les 9.15 i al final ha estat a les 9.19. Per què? Evident. Vostè agafa el número 19 dels minuts, suma les dues xifres (1+9) i li dóna com a resultat 10. Les dues noves xifres sumades entre sí (1+0) novament torna a donar 1, que sumat al 9 de l'hora torna a donar 10, que sumades torna a ser un 1. O sigui, segons la càbala i les prediccions de Nostradamus, sempre som allà mateix. Va passant el temps i sempre arribem al mateix lloc.

La sort que ha tingut el President Torra és que ell ha estat el segon d'una llista de 17 i, per tant, el que s'han dit entre ells ha quedat molt clar perquè estaven frescos. Ei, però clar de claríssim. Fixi's quina unanimitat més unànime ha quedat reflectida a twitter després de la conversa:

PIULADA

O sigui, coincidència absoluta. Mimètica. L'un diu que han parlat de naps i l'altre de cols. I el de les cols diu que ha quedat amb altres 15 interessats en el món de la col per plantar-ne junts unes hectàrees. Realment és un gran inici de relació. Al menys no dissenteixen en que s'han trucat per telèfon i que han parlat utilitzant la boca.  

En definitiva, perquè aquest dimarts Sánchez hagi pogut trucar Torra, ha hagut de trucar 16 presidents més. I aquest dimecres trucarà els agents socials i a no-se-quanta-gent més. I total per escenificar una abstenció d'Esquerra que ja està feta i sobre la qual només falta anunciar quan hi haurà el ple d'investidura. Ara mateix la data prevista és el dilluns 30, cosa que vol dir que la primera votació, on cal majoria absoluta, serà el divendres 27 (per tant, salvem Sant Esteve) i el nou govern es podria anunciar el matí del 31 o deixar-ho ja pel dia 2. Al menys aquest és avui el minut i el resultat.

I a partir d'aquí pressupostos a Catalunya i a la ciutat de BCN... i a fiar-se de la paraula de Sánchez, que com tothom sap, és un paio de fiar.