Fa ja dos dies que en Pep Guardiola va llegir el comunicat de les Fonts de Montjuïc on, d'entre altres coses, va dir que Espanya és un Estat autoritari. I la resposta, per terra, mar i insult, continua sent “i Qatar més” i el mític “tu has cobrat de la selecció espanyola”.

O sigui, no ha existit l'estímul d'argumentar, de demostrar, de raonar, de debatre. D'intentar convèncer a qui pensi el contrari. No, pa qué. Desqualificar al missatger i no el missatge. Sempre. Però això no va ser, ni ha estat, el pitjor.

La resposta va arribar de part del vicesecretari general de Comunicació del PP, Pablo Casado: “Com a futbolista, Guardiola hauria de saber que els fores de joc suposen estar fora de la llei”. I, a continuació, i sense ser-ne conscient, Casado va demostrar que la denúncia tenia moltes probabilitats de ser certa en afegir: “... i l'àrbitre, que és el govern i que és la justícia, xiularà aquesta jugada il·legal”.

Jo pensava que Casado no formava part del Gobierno i vaig intentar-ho confirmar. Efectivament, ni és ministre, ni vicepresident... ni president. I també tenia entès que Casado ni era jutge ni formava part de cap estament judicial. I vaig consultar-ho. I tampoc. Per tant, Pablo Casado, que no forma part del Gobierno ni de la judicatura, es permet dir el que farà el Gobierno i la judicatura quan passi una cosa que encara no ha passat. I afirma que el Gobierno és l'àrbitre de la llei. Ah sí? Pam! Tret al cap i mort fulminant de la separació de poders a càrrec del ciutadà anomenat Pablo Casado.

Però, és que la hiperventilació antiguardiolista ha tingut la mala sort que dos dies després de tot plegat, el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg ha fet pública una sentència on diu a l'Estat espanyol que no va respectar els drets constitucionals dels acusats. Com? Vulnerant l'article 6 de la Declaració dels Drets Humans segons el qual “tot ésser humà té dret, a tot arreu, al reconeixement de la seva personalitat jurídica”. I, a més, no es va aplicar la coneguda com a Doctrina Botín, segons la qual si només hi ha una acusació particular (en aquest cas el grup de delinqüència organitzada -presumptament- anomenat Manos Limpias), no hi ha judici oral.

Sí, sí, a Qatar molt més i Guardiola va cobrar dietes de la selecció de futbol i va matar a la gosseta Laika i als marquesos d’Urquijo, però Espanya respecta o no els drets humans? Sembla que no gaire, oi? I no ho diu un colpista independentista sinó el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg. També ells estan en fora de joc? Estrasburg també és Qatar? Els juristes d'Estrasburg cobren dietes de la selecció espanyola de futbol?

I, com s'anomenen els estats que no respecten els drets humans i el dret a la defensa? Simpàtics? Trempats? Faceciosos? Eixerits? Espavilats?

I, com s’anomena un Gobierno i un entramat politico-judicial que s'apropia d'una certa lectura de la Constitució, la converteix en inviolable i després la viola conscientment? Campechano