Si hagués de resumir el que ara els explicaré, ho faria dient que el lawfare contra el govern progressista d'Espanya ja té l'equivalent al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona, i vostès, estimats lectors, m'entendrien perfectament. L'abús dels drets del delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, que està duent a terme la jutgessa Rodríguez-Medel està produint, com a mínim, un cert volum de material judicial, algun de qualitat democràtica execrable, que, si em deixen cridar el mal temps, pot ser que acabi a la sala de Marchena com a palanca per admetre una querella contra el president del govern espanyol. La maniobra té clars antecedents en el cas penal del procés i no necessiten que els ho expliqui. Quan una cosa funciona i molta gent l'aplaudeix perquè en comparteix l'objectiu, la història demostra que acaba sent utilitzada contra els altres. Per això convé denunciar les barrabassades sempre, no sigui que després es girin contra nosaltres.

No és el meu estil, i a més no té sentit, fer una càrrega ad hominem per demostrar les meves tesis. No espereu trobar aquí un recorregut vital sobre si aquesta senyora va instruir això o va ser assessora d'aquest altre o si és família de tricornis o si li hagués agradat ser directora general del cos. Això no va de qui sigui la senyora jutge, sinó del que objectivament ha fet en l'exercici del seu càrrec, en el qual ha seguit una activitat instructora en què s'ha deixat indefensa i desposseïda de qualsevol arma processal a una persona sobre la qual s'aboquen greus acusacions. Això és el que és greu de veritat i a això em cenyiré.

La jutgessa Medel va decidir instruir la denúncia d'un ciutadà particular en ple estat d'alarma. Recordem que la presenta un lletrat que no figura en el cens d'advocats i que, per tant, no pot representar ningú. Mentre la resta de companys magistrats només han mogut les causes amb pres considerades urgents, Carmen Rodríguez-Medel ha considerat urgent investigar unes manifestacions que es van produir a començaments de març. Ella instrueix, però els terminis processals estan parats i això resulta fonamental, perquè així ella està instruint sola i l'ara imputat no ha tingut la més mínima possibilitat de defensar-se.

Quan una cosa funciona i molta gent l'aplaudeix perquè en comparteix l'objectiu, la història demostra que acaba sent utilitzada contra els altres. Per això convé denunciar les barrabassades sempre, no sigui que després es girin contra nosaltres 

Mirin com ha anat tot plegat. Va explicar amb tota mena de detalls a la interlocutòria d'incoació, com si se n'excusés, l'arribada d'aquest tema a la seva taula en ple estat d'alarma, i sabem que, malgrat que la disposició segona del decret d'alarma havia deixat paralitzat tot el que no fos inajornable, ella va posar fil a l'agulla. Aquesta interlocutòria va ser recorreguda per l'Advocacia de l'Estat en representació del delegat del govern espanyol. La jutgessa Medel, per descomptat, no ha resolt aquest recurs. Ah, els terminis estan paralitzats, noi! El dia 21 d'abril torna a dictar una providència en la qual demana una sèrie de diligències que hem de suposar inajornables i que torna a ser recorreguda per la representació de Franco. La jutgessa també deixa sense resoldre aquest segon recurs; escolta, que els terminis no corren! El delegat del govern ha estat citat a declarar com a imputat el dia 5 de juny, just l'endemà que tornin a córrer els terminis processals i s'asseurà davant de la jutgessa sense que aquesta hagi resolt cap dels recursos i sense que hagi pogut interposar-ne cap davant la mateixa citació!

També va dictar la jutge Medel el 16 de maig una altra providència en què dona trasllat a la Fiscalia i al denunciant les actuacions, però, compte, "no a efectes de notificació", atès que els terminis no corren. La Fiscalia no pot emetre el seu informe en aquestes circumstàncies i Medel aconsegueix així arraconar el ministeri públic. Així que no responem a l'Advocacia ni obtenim l'informe dels fiscals i, tanmateix, el citem a declarar com a imputat a correcuita i com si s'acabés el món. Una manera malintencionada d'utilitzar l'estat d'alarma per instruir desposseint de qualsevol dret la persona subjecte de les teves investigacions. Sumeu a tot això imputar-lo en una providència —per quin motiu s'hauria de fer una interlocutòria raonada de centenars de pàgines com amb la infanta o amb Bárcenas o amb Torra!—. El recurs davant d'aquesta imputació pot presentar-se fins al dia 7, però ell s'hi ha de presentar a primera hora del matí del dia 5.

Terrible en termes de respecte als drets de José Manuel Franco, i aquesta és l'última barrera que pot travessar un jutge

Això per no parlar del to intimidador d'uns escrits en què, increïble, adverteix la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per si els passa pel cap delinquir; a ells, defensors de la legalitat, una cosa inaudita, tan insòlita com dirigir un requeriment al secretari d'Estat de Seguretat per advertir-lo del mateix, que podria delinquir. Medel ha sobrepassat totalment les seves atribucions perquè no és missió dels jutges instar cap ciutadà que no delinqueixi i perquè el que fa en realitat és retreure al ministeri l'adopció d'una decisió per a la qual té competència total, com és el cessament d'un càrrec de lliure designació. La llei prohibeix a la magistrada fer retrets d'aquest tipus a un altre poder de l'Estat. Per què ha decidit cobrir amb la capa de l'absoluta reserva —fins i tot fregant la paranoia amb els apercebiments— si es tracta d'una instrucció que no podria declarar secreta, atès que no es donen els supòsits per fer-ho? També ens podríem preguntar per què va optar per demanar les diligències a la Guàrdia Civil quan, segons l'article 11.2 de la Llei de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, hauria d'haver optat pel Cos Nacional de Policia, però això és peccata minuta comparat amb tot el que està passant.

Aquesta operació espúria ja va reeixir amb Catalunya, fa anys que ho explico, i ara tot apunta que intentaran reproduir-la a escala nacional

Ens trobem davant d'una imputació que, a més, pretén referir-se a una prevaricació imprudent que és atípica, és a dir, que no apareix en el Codi Penal, tret que pretengui que el govern espanyol sabia que aquestes manifestacions ens portarien a una desgràcia sanitària i que no li va donar importància. Com comprendreu, aquesta qüestió és il·lògica, no només jurídicament sinó políticament, ja que és tant com dir que el govern espanyol es va imposar, o gairebé va provocar, la crisi sanitària i política més gran que li podia caure a sobre. Serien autolesions. El Constitucional ha estat clar respecte a la vigència del dret de reunió en ple estat d'alarma i amb 28.000 morts registrades, pretén Medel que aquest dret s'hauria d'haver restringit amb cap mort i 46 casos coneguts a la Comunitat de Madrid i que no es va fer injustament i a posta?

Torno al principi. Això és una guerra política a través d'instruments judicials. Encara que és molt probable que la jutgessa Medel no pugui fer gran cosa quan la Fiscalia s'oposi a mantenir aquesta acusació, i atès que el denunciant no és acusació popular, el cert és que haurà generat una pila de documentació, de la mateixa manera que va passar amb Ramírez Sunyer i de la mateixa manera que part d'aquesta denúncia es va redirigir al Suprem. Realment Marchena la inadmetrà sense demanar i estudiar aquesta precausa que li han preparat?

Aquesta operació espúria ja va reeixir amb Catalunya, fa anys que ho explico, i ara tot apunta que intentaran reproduir-la a escala nacional. Per això sempre he cregut que honestament calia denunciar aquestes maniobres i així ho vaig fer.

Lawfare ofert per a més glòria política de la dreta i la ultradreta.

No hi ha res de nou sota el sol.