És absolutament lamentable i censurable que el Ministeri d'Afers Estrangers dediqui la majoria d'esforços a desprestigiar les institucions catalanes i els seus representants. És cada dia i totes les vegades que poden en el més gran nombre de llocs possibles. Tot s'hi val contra l'independentisme.

Però no hi ha res que assoleixi el nivell de sectarisme, d'ignorància i de baixesa moral amb què ho fa España Global, la secretaria d'Estat que té com a missió millorar la percepció d'Espanya a l'estranger i també entre els espanyols. Pedro Sánchez va posar-hi al capdavant Irene Lozano, una exdiputada d'UPyD, la formació de Rosa Díez. A Lozano se li atribueix donar forma literària al llibre del president espanyol, Manual de Resistencia, i afegir-se així al cercle de Sánchez.

El cert és que, igual que el ministre Josep Borrell, sembla tenir carta blanca la feina diària denigrant cada vegada que pot les institucions catalanes, utilitzant tota mena de mentides. La seva última acusació al president Quim Torra, després que ha corregit el ministeri de Justícia sobre el paper espanyol en la Segona Guerra Mundial, apuntant que el que fa és "continuar propagant el seu odi a Espanya", és irrespectuosa i inacceptable en un càrrec públic.

Sobretot perquè el que era indefensable era el vídeo elaborat pel ministeri de Justícia per commemorar els 75 anys de l'alliberament de París i la participació espanyola, que oblida la tramesa de milers de soldats de la División Azul a lluitar al costat de Hitler. Lozano hauria fet bé de callar, però això no deu donar punts a Madrid.