Alemanya era una de les clares candidates al títol abans de començar el Mundial de Rússia. Al finalitzar el primer partit, però, no està clar el seu accés als vuitens de final. L'equip de Joachim Löw s'ha vist superat per una selecció mexicana que ha aconseguit una gesta amb molt pocs precedents (0-1).

Una trepidant primera part ha acabat amb el sorprenent avantatge per la mínima de Mèxic. Al minut 34 Chicharito Hernández ha conduït l'enèssim contraatac del seu equip. El davanter del West Ham ha assistit Hirving Lozano, que amb un retall, s'ha col·locat la pilota per afusellar Manuel Neuer, titular per davant Ter Stegen. Lozano, jugador del PSV Eindhoven, ha estat el gran protagonista dels primers 45 minuts.

Alemanya tenia la segona part per capgirar el marcador. Tot i això, el partit ha seguit el mateix guió. La selecció mexicana ha començat tancant-se per evitar el que ha acabat convertint-se en un monòleg. El conjunt de Juan Carlos Osorio ha tingut un parell d'oportunitats per acabar matant el partit, però no les ha materialitzat.

Els grans protagonistes del segon temps han estat dos jugadors de la Lliga. El futbolista del Reial Madrid, Toni Kroos, ha portat la iniciativa en atac del joc alemany. El mexicà del Sevilla Miguel Layún ha estat el futbolista que més ha xutat a porteria. Però el vertader heroi ha aparegut al minut 73, quan s'ha produït un canvi pel record en la història dels mundials. L'exblaugrana Rafa Márquez s'ha erigit en el quart jugador en la història en participar en cinc Copes del Món diferents. La gesta només l'han aconseguit, fins al moment, el seu compatriota Antonio Carbajal, l'alemany Lothar Matthäus i el porter italià Gianluigi Buffon.

El partit s'ha convertit en un setge a la porteria de Guillermo Ochoa, des del canvi de Mario Gómez al minut 78. El davanter alemany ha substituït el lateral esquerre Plattenhardt i Löw s'ha quedat amb tres defenses. El porter mexicà, però, no ha fallat en cap ocasió i ha contribuït a rubricar la primera gran sorpresa a Moscou, on ha sonat el 'Canta y no Llores'.

Mala imatge de la vigent campiona, que confirma les pobres sensacions dels últims amistosos. Mèxic, en canvi, se situa com a clara candidata a ser primera de grup. Una posició que li permetria enfrontar-se a un rival més assequible en el creuament dels vuitens de final.