És de sobres conegut que Tesla no és tan sols una de les marques que més està apostant pels models elèctrics, sinó també per ser una de les marques que més està posant el focus en tot el que siguin ajuts a la conducció i a la seguretat en matèria de tecnologia.
Això sí, en molts casos alguns dels seus sistemes no és que compleixin precisament amb les lleis establertes. Un bon exemple d'això és el seu famosos sistema Rolling Stop, un sistema pel qual, quan els Tesla estan en manera Auto Pilot (conducció autònoma), no s'aturen del tot en un STOP, sinó que circulen a velocitat molt baixa llaura després recuperar velocitats majors.
Una, en teoria, ajuda la conducció que, si bé és cert que no ha derivat en accidents, l'agència americana de seguretat viària, la NHTSA, ha obligat a retirar dels seus programari. Però ull perquè no és l'únic 'però' que ha trobat aquesta agència en alguns dels models de la marca d'Elon Musk.
La NHTSA obliga Tesla a eliminar la seva funció BoomBox
No és que sigui un secret que els cotxes elèctrics són molt silenciosos, especialment quan circulen a velocitats molt baixes. En aquest sentit, en no fer gairebé soroll, el risc d'atropellament és més gran ja que els vianants no senten quan un cotxe elèctric s'apropa.
És per això que s'han creat sistemes com el Pedestrian Warning System, o PWS, sistema d'advertència a vianants, un sistema que emet un so perquè els vianants puguin sentir els cotxes elèctrics.
Però en Tesla han portat aquest sistema un pas més enllà i han optat pel BoomBox un sistema que augmenta el nombre d'altaveus exteriors i que permet reproduir diferents sons així com música mentre el model és aturat o en moviment.
Un sistema que la NHTSA no considera apropiat, per això ha fet cridar a revisió a més de mig milió de Tesla Model X, el model que sí que compta amb ell, per eliminar-lo del seu programari. Així, com va passar amb el conflicte del Rolling Stop, Tesla no ha posat cap problema. De fet, ja ha avisat que l'eliminarà a través d'una actualització remota.